Insider Tips: Τα 4 ΠΙΟ... της Πέλλας

5676 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για το ΠΙΟ σημαντικό αξιοθέατο, την ΠΙΟ όμορφη συνοικία, την ΠΙΟ ρομαντική εξόρμηση και το ΠΙΟ αναζωογονητικό σημείο της Πέλλας.

Ανακάλυψε την Πέλλα μέσα από όσα προτείνουν όσοι την ξέρουν καλά και βρες τα 4 ΠΙΟ ...σημεία της.

Πάρκο καταρρακτών: To πιο σημαντικό αξιοθέατο
Ίσα που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι πόλεις της χώρας μας που έχουν την τύχη να ευλογούνται με τόσο πλούσια παρουσία νερού. Σίγουρα ανάμεσα σε αυτές η Έδεσσα κατέχει ξεχωριστή θέση. Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης το Πάρκο των Καταρρακτών αποτελεί το βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα, προσφέροντας εκτός των άλλων και ανοιχτούς χώρους αναψυχής και συνάντησης. Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη και κάτω από τον Καταρράκτες , ενώ τα βράδια φωταγωγούνται χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Η πιο όμορφη συνοικία της Έδεσσας
Δίπλα στο Πάρκο των Καταρακτών βρίσκεται το πιο αυθεντικό κομμάτι της Έδεσσας. Μια συνοικία που στα στενά της δρομάκια αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό το πώς ήταν η πόλη πριν από αρκετές δεκαετίες. Με απεριόριστη θέα στον κάμπο, προσφέρει ένα σεργιάνι στις μακεδονίτικες γειτονιές άλλων εποχών, εκεί που δε υπάρχουν μαγαζιά και καφέ αλλά η θέα των πολλών διώροφων αρχοντικών με τα καλοφτιαγμένα σαχνισιά τους να προεξέχουν από τον δεύτερο όροφο, σας ανταμείβει αποτελώντας το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

Η πιο ρομαντική εξόρμηση 
Σε απόσταση περίπου 27 χιλιομέτρων από την Έδεσσα και 10 χιλιομέτρων από τον Αγιο Αθανάσιο βρίσκεται μια από τι ς μεγαλύτερες και βαθύτερες λίμνες της Ελλάδας. Για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας, η λίμνη προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, λεμβοδρομίες ή και για ένα ανέμελο ψάρεμα. Για τους πιο ρομαντικούς περιηγητές, ένας περίπατος το σούρουπο στις όχθες της λίμνης είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να νοιώσεις την ομορφιά της. Κατα την παραμονή σας στην Βεγορίτιδα μην παραλείψετε να επακολουθήσετε τις ταμπέλες «προς νησάκι» και να βαδίσετε πάνω στην ξύλινη προβλήτα που καταλήγει στο αγκυροβολημένο πλωτό αναψυκτήριο. Ο συνδυασμός των γήινων χρωμάτων της με την υπέροχη θέα που προσφέρει, θα σας ανταμείψουν.

Το πιο αναζωογονητικό σημείο
Τα Λουτρά Πόζαρ, η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καιμάκτσαλαν, είναι ο απόλυτος προορισμός. Αποτελεί ιδανικό σημείο ειδικά γι¶αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους Βόρρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καιμάκτσαλαν με τη σωματική και ψυχική ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, καθώς η άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο, θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε.

Bonus Tip: Οι γευστικοί μεζέδες
Η Όρμα Πέλλας με την πλατανοσκέπαστη πλατεία της αλλά και την όμορφη εκκλησία του Αγίου Νέστορα είναι η δεύτερη τουριστική επιλογή στην περιοχή της Αλμωπίας μετά το Λουτράκι. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε ενώ στο ξακουστό εστιατόριο Διόνυσος μπορείτε να απολαύσετε ανεπανάληπτους μεζέδες.

 

Tags: ΕΔΕΣΣΑ