Σπα σε κόκκινη παραλία

57870 Επισκέψεις στο άρθρο

Αρχές νέας χιλιετίας, ο Νίκολας Κέιτζ, η Πενέλοπε Κρουζ και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ φτάνουν στην Κεφαλονιά και μαγεύονται από τις ομορφιές του νησιού. Οπως θα μαγευτείς κι εσύ από την επτανησιακή του γοητεία! Αν και η συχνή σεισμική δραστηριότητα της περιοχής έχει ταλαιπωρήσει από παλιά την Κεφαλλονιά, αρκετά από τα παραδοσιακά χωριά της που συνωστίζονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της, έχουν αντέξει το χτύπημα του εγκέλαδου και σήμερα συμπληρώνουν το τουριστικό προφίλ του νησιού.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Για φυσικό σπα στην κατακόκκινη παραλία Ξι
Πήγαινε στην παραλία με την δωρική ονομασία Ξι και θα σου μείνει αξέχαστη. ¶μμος με κεραμιδί χρώμα και άργιλο ό,τι πρέπει για καθαρισμό και σύσφιξη του δέρματος. Κολύμπησε στα ρηχά νερά της και βγάλε φωτογραφίες με το εντυπωσιακό κατακόκκινο φόντο. Θα βρεις όλες τις ανέσεις που προσφέρουν οι οργανωμένες παραλίες. Ενώ προσφέρεται ακόμα και η επιλογή των θαλάσσιων σπορ με τζετ και θαλάσσιο σκι.

Μαγική βαρκάδα στο Σπήλαιο της Μελισσάνης με το «κρυμμένο» νησί
Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης θα σε μαγέψει. Ξεναγήσου μέσα στη λίμνη με την βαρκάδα που προσφέρεται και πήγαινε στο νησάκι που κρύβεται μέσα στη σπηλιά. Η φυσική είσοδος δημιουργήθηκε από πτώση ενός τμήματος της οροφής αλλά οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια που αποτελούν την τεχνητή είσοδο. Το φως του ήλιου που πέφτει στο νερό από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου δημιουργούν πανέμορφα και μαγευτικά χρώματα. Δες τη λίμνη που έχει βάθος 40 μέτρων και παρατήρησε τους μόλις, 20.000 ετών, σταλακτίτες που στολίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι του σπηλαίου.

Για βουτιές στον  Μύρτο με τα καταγάλανα νερά
Κεφαλονιά χωρίς βουτιές στο Ιόνιο δεν γίνεται. Η πανέμορφη παραλία του Μύρτου είναι από τις πιο ξακουστές του νησιού. Η πανέμορφη χρυσαφένια άμμος και τα καταγάλανα νερά θα σε μαγέψουν. Η πρόσβαση είναι εύκολη. Με κατεύθυνση προς ¶σο, στο χωριό Διβαράτα (32 χλμ. από Αργοστόλι) θα δείτε τις ταμπέλες. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η θαλασσινή πολίχνη του ¶σου και λίγο βορειοτέρα το φημισμένο Φισκάρδο.

Βόλτες και ψαράκι στο Φισκάρδο με τα πολύχρωμα σπιτάκια
Το «στολίδι» της Κεφαλονιάς είναι το Φισκάρδο. Στην κορυφή δύο μικροσκοπικών χερσονήσων εκεί που απλώνει τις γειτονιές του το πανέμορφο χωριουδάκι. Δες δίπλα δίπλα τα υπερσύγχρονα ιστιοφόρα με τα ψαροκάικα στο αγκυροβόλιο του χωριού. Το Φισκάρδο «γλίτωσε» από τον σεισμό του 1953 και έμεινε πανέμορφο και γραφικό μέχρι και σήμερα. Αναζήτησε τις απόμερες και πανέμορφες ακρογιαλιές Κιμιλιά και Δαφνούδι.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!