Οι ακτές της Κεφαλονιάς με φόντο το στενό της Ιθάκης

Η παραλία της Αγίας Ευφημίας

Διαδρομή με θέα στο στενό της Ιθάκης

57878 Επισκέψεις στο άρθρο

Βόρεια από το λιμάνι της Σάμης, στη ρίζα της χερσονήσου του Φισκάρδου βρίσκεται το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας με όμορφες βοτσαλωτές παραλίες. Από εδώ ξεκινά μια αξιόλογη διαδρομή που κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτογραμμής, προσφέροντας θέα στο Στενό της Ιθάκης και στα γκρεμνά που βυθίζονται στο Ιόνιο.
Από το λιμάνι λοιπόν της Αγίας Ευφημίας, θα ανηφορίσετε γρήγορα προς Ξηροπόταμο και από εκεί θα συνεχίσετε με αλλεπάλληλες στροφές προς το όμορφο Νεοχώρι, απολαμβάνοντας την προνομιακή θέα στο Στενό της Ιθάκης. Από το Νεοχώρι ακολουθώντας βατό χωματόδρομο μπορείτε να κατηφορίσετε προς τη μικρή βοτσαλιά Γιαγάνα (7 χλμ.), που ξεχωρίζει ανάμεσα στα κυπαρίσσια. Η ακρογιαλιά αυτή έγινε γνωστή από τα γυρίσματα σκηνών της ταινίας «το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι» που γυρίστηκαν εδώ. Ακόμη ομορφότερη είναι στην παραλία Αγία Σοφία που βρίσκεται λίγο βορειότερα και προσεγγίζεται από το χωριό Κομιτάτα. Η πιο ευχάριστη όμως διαδρομή είναι αυτή που συνδέει τα Κομιτάτα με τα χωριά Καρυά (2.5 χλμ.), Βαρύ (2 χλμ.) και Πύργο (3 χλμ.). Αντίκρυ από τον Πύργο βρίσκεται το χωριό Πλαγιά με καλοβαλμένα παραδοσιακά σπίτια. Στη συνέχεια περνάτε από τα Μεσοβούνια κα βγαίνετε στο κεφαλοχώρι Βασιλικάδες που βρίσκεται πάνω στο δρόμο Αργοστολίου – Φισκάρδου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!