Κέρκυρα: Η Vecchia Signora του Ιονίου!

11170 Επισκέψεις στο άρθρο

Βόλτα στη Fortezza Vecchia μέσα από σήραγγες και γαλαρίες, selfie στο κοσμοπολίτικο Κανόνι το σούρουπο και στο λαμπρό ανάκτορο της Σίσσυς, στη Μπέλλα Βίστα για απίστευτη θέα και άπαιχτες κερκυραίικες γεύσεις που σε «στέλνουν»! Η Κέρκυρα σε πάει ταξίδι σε άλλες εποχές. Επιβιβάσου τώρα!

Στη Fortezza Vecchia μέσα από σήραγγες και γαλαρίες

Kοινοποίησε το »

Πάνω από το λιμάνι ξεχωρίζουν το Νέο και Παλιό Φρούριο, ενώ εντυπωσιακά για την αρχιτεκτονική τους είναι τα οχυρωματικά έργα των Ενετών. Το Παλιό Φρούριο (Fortezza Vecchia), ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της Ελλάδας, δεσπόζει σε περίοπτη θέση πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο. Η καλύτερη ώρα για να έρθεις εδώ είναι το σούρουπο όταν ο ήλιος χρωματίζει με ζεστά χρώματα τις επάλξεις, τη μεσαιωνική προκυμαία και τη θάλασσα. Στη βόλτα σου, για να φτάσεις από το ένα σημείο στο άλλο, θα χρησιμοποιήσεις σήραγγες και γαλαρίες ενώ θα περάσεις και δύο τάφρους. Και φυσικά ο προορισμός σου είναι ένας: οι εντυπωσιακές επάλξεις από όπου μπορείς να απολαύσεις μια εκπληκτική θέα τόσο της Παλιάς Πόλης όσο και της θάλασσας.
 
Καφές και φαγητό στο Κανόνι, θέα στο Ποντικονήσι, φωτογραφίες στο Αχίλλειο
Τόπος μαγευτικής ομορφιάς, αλλά και από τα πιο γνωστά της αξιοθέατα της Κέρκυρας, είναι το κοσμοπολίτικο Κανόνι. Βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο, που φιλοξενεί πανέμορφα ακρογιάλια και παραλίες, στα νότια της πόλης της Κέρκυρας. Το Κανόνι προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με το μοναστήρι της Βλαχέρνας, με οποίο ενώνεται με μια υπερυψωμένη λωρίδα γης, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο θρυλικός καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι. Στο ύψωμα με τη διάσημη θέα υπάρχουν καφέ και εστιατόρια που εξυπηρετούν τους δεκάδες τουρίστες. Από εδώ εύκολα θα φτάσεις ως το Γαστούρι για να δεις το «Αχίλλειο», το λαμπρό ανάκτορο που κτίστηκε το 1892 από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ). Αντικρίζοντας σήμερα την επιβλητική μορφή του Ανακτόρου, δε μπορείς παρά να παρασυρθείς σε μια άλλη εποχή, τότε που το ανάκτορο αποτελούσε το θέρετρο δυο μορφών της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, που το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους ήταν η λατρεία τους προς την Κέρκυρα, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Η Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η γνωστή Σίσσι και ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β. 
 
Το πανόραμα της Παλαιοκαστρίτσας από τη «Μπέλλα Βίστα»
Έξι όρμοι, έξι μικροί θαλασσινοί παράδεισοι με κρυστάλλινα νερά και ολόγυρα βράχια και θαλασσοσπηλιές… Δικαίως η Παλαιοκαστρίτσα μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το φημισμένο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία δεσπόζει πάνω στο βράχο και θεωρείται ένα από τα «δυνατά σημεία» του νησιού. Θα περιπλανηθείς στους καλαίσθητους χώρους με τις αυλές και τις καμάρες, θα δεις το μικρό, αλλά αξιόλογο εκκλησιαστικό μουσείο και θα απολαύσεις τη μοναδική θέα στο ανοικτό πέλαγος. Το πανόραμα της Παλαιοκαστρίτσας θα το θαυμάσεις από τη τοποθεσία «Μπέλλα Βίστα». Τα νερά με τα χρώματα τους που αλλάζουν σταδιακά απόχρωση από το τιρκουάζ σε πράσινο σμαραγδί, κάνουν την Παλαιοκαστρίτσα έναν από τους πιο ωραίους τόπους για να κάνεις snorkelling στο νησί της Κέρκυρας.
 
Τοp-ικές γεύσεις, top στο Ιόνιο!
Η Κέρκυρα, ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να μην έχει έντονη και δραστήρια νυχτερινή ζωή. Ξεκινώντας τη νυχτερινής σου έξοδο, μπορείς πρώτα να πας να φας σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια της πόλης και να δοκιμάσεις τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα.  Τη γαστρονομική «ναυαρχίδα» του νησιού, αποτελεί το «παστίτσιο ντόρτε» ένα περίεργο ημίγλυκο παστίτσιο μέσα σε γλυκιά ζύμη με ζάχαρη.Τα πιο γνωστά φαγητά με ψάρι είναι το μπιάνκο, το μπουρδέτο, το στακοφίσι και το σαβόρο, ενώ παράδοση υπάρχει και στα κρεατικά με το σοφρίτο και την παστιτσάδα να έχουν την τιμητική τους. Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις το φαγητό σου με νούμπουλο, ένα αλλαντικό αρίστης ποιότητας από χοιρινό καπνιστό κόντρα φιλέτο, ιδανικός μεζές για κρασί και ούζο.
 

Kοινοποίησε το »