Με το 4x4 για off-road διαδρομές

Διαβάστηκε από 9220 αναγνώστες

Πάρε το αμάξι σου και πέρνα τώρα από τις off road διαδρομές που θα σε τρελάνουν!

 
Επιλέγουμε 4+1 off-road διαδρομές στη Στερεά Ελλάδα, που θα σας προσφέρουν οδηγική απόλαυση, αλλά και μια Ελλάδα που δεν έχετε γνωρίσει ακόμα!Εύβοια: Δίρφυς
Για τους κατόχους τετρακίνητων οχημάτων προτείνουμε το δασικό δρόμο που οδηγεί στο καταφύγιο της Δίρφυος. Ανηφορίζοντας από Στενή για Στρόπωνες, στα 4 χλμ. θα δείτε αριστερά το χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο μετά από 3 χλμ. 
Πιθανόν να είναι κλειστός με μπάρα, όμως αξίζει να συνεχίσετε με τα πόδια, καθώς οι εικόνες που θα απολαύσετε θα σας μείνουν αξέχαστες. Από τον αυχένα της Δίρφυος και μόλις αρχίσετε να κατηφορίζετε προς Στρόπωνες, θα δείτε δεξιά τον ασφάλτινο δρόμο (μετά γίνεται χωμάτινος) που οδηγεί στο χωριό Μετόχι. Θα διασχίσετε το πυκνό ελατοδάσος που αγκαλιάζει τον οικισμό Κούτρουλα και μόλις συναντήσετε το ποτάμι δεν θα ανηφορίσετε για το χωριό. Από εδώ μπορείτε να συνεχίσετε σε δρόμο ασφάλτινο, αλλά με πολλές στροφές, για Κύμη (25 χλμ.).Ευρυτανία: Μεγάλο Χωριό – Πανταβρέχει

Από το κέντρο του Μεγάλου Χωριού κατευθυνόμαστε προς τον ανηφορικό και καλοστρωμένο δρόμο, που διαπερνά το πυκνό ελατοδάσος. Στα 9 χιλιόμετρα, βγαίνουμε στον αυχένα Λακκώματα (υψόμ. 1.400 μέτρα). Σε τούτο το σημείο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον κώνο της ψηλότερης κορφής, ο δρόμος διακλαδίζεται. Το ένα παρακλάδι τραβά βόρεια και βγαίνει στην Ανιάδα (7 χλμ.), μετά από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσα από δάσος. Το άλλο παρακλάδι στρέφεται νότια κι αρχίζει, με απανωτές στροφές, να ανηφορίζει προς τις αποσαρθρωμένες και γυμνές πλαγιές του βουνού, ενώ ένας τρίτος δρόμος φεύγει ανατολικά για Ψιανά και Κρίκελο (υπάρχουν ταμπέλες).

Αν ο καιρός δεν έχει πάρει τις «ανάποδές» του και οδηγείτε ένα τετρακίνητο –και μόνον- όχημα, μπορείτε να ακολουθήσετε το νότιο και πιο ορεινό δρόμο. Θα περάσετε κοντά από το ορειβατικό καταφύγιο (υψόμ. 1.450 μέτρα), θα δρασκελίσετε τον αυχένα, που χωρίζει τις δυο ψηλότερες κορφές του βουνού και θα βρεθείτε να αιωρείστε στις απογυμνωμένες πλαγιές, απολαμβάνοντας μια αεροπορικών διαστάσεων θέα σε όλη τη νότια Ρούμελη.

Μέχρι τον οικισμό Δολιανά, θα καλύψετε 12 χιλιόμετρα με μέση ωριαία ταχύτητα που σπάνια θα ξεπερνά τα 20 χλμ. Από εδώ θα συνεχίσετε για ακόμη 3,5 χλμ. ως την κοίτη του Κρικελλοπόταμου, από όπου αρχίζει το «υγρό» μονοπάτι, που οδηγεί στην μαγική τοποθεσία του «Πανταβρέχει». Αυτή η εποχή είναι καλή, παρόλο που το νερό είναι λίγο κρύο. Όμως με λίγη «αυτοθυσία» αξίζει να επισκεφθείτε τον «Πανταβρέχει». Το ποτάμι, αν βέβαια δεν έχουν αρχίσει οι βροχές, είναι ακόμη ρηχό. Η πεζοπορία μέχρι τους καταρράκτες είναι περίπου 40 λεπτά.

Φωκίδα: Προς Καρούτες

Ανηφορίζοντας από Γαλαξίδι προς Βουνιχώρα, 10 χλμ. μετά το χωριό Πέντε όρια θα δείτε αριστερά δρόμο που χάνεται μέσα στα βουνά. Ακολουθήστε τον για 7 χλμ., ώσπου να βγείτε σε χαρακτηριστική διασταύρωση (προσοχή στους δευτερεύοντες χωματόδρομους που οδηγούν σε λατομεία). 

Το δεξί παρακλάδι στρέφεται ανατολικά και κατηφορίζει προς Βουνιχώρα. Εσείς θα συνεχίσετε ευθεία σε χαλικοστρωμένο δρόμο για ακόμη 3 χλμ. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή, καθώς θα πρέπει να στρίψετε αριστερά για Καρούτες. Το οδόστρωμα χειροτερεύει λιγάκι, αλλά το ελατοδάσος γίνεται πιο πυκνό και ενδιαφέρον. Στα 11 χλμ. θα διασχίσετε το περίφημο Καρουτιανό κάμπο και θα δείτε τα σπίτια του χωριού Καρούτες, όπου θα πατήσετε και πάλι άσφαλτο. Από εδώ, το Λιδορίκι απέχει μόλις 9 χλμ.Φθιώτιδα: Μονή Αγάθωνος – Καστανιά – Παύλιανη
Από τη Μονή Αγάθωνος ανηφορίζετε σε ασφάλτινο, αλλά με συνεχείς στροφές, δρόμο και πάτε στο χωριό Καστανιά, ένα πραγματικό μπαλκόνι στον κάμπο της Φθιώτιδας και στα γύρω βουνά. Από εδώ ξεκινά ένας καλός χωμάτινος δρόμος που οδηγεί στα υψίπεδα της Οίτης και στον πυρήνα του εθνικού δρυμού. 

Πρώτα θα περάσετε από το ορειβατικό καταφύγιο που βρίσκεται σχεδόν πάνω στο δρόμο, στην τοποθεσία «Τράπεζα», σε υψόμετρο 1.850 μέτρα (12 χλμ.). Στο καταφύγιο μπορείτε να φτάσετε μετά από έντονα ανηφορική πορεία 4-4,5 ωρών σε σημαδεμένο μονοπάτι. Λίγο ψηλότερα ξανοίγεται το οροπέδιο Λιβαδιές, όπου υπάρχουν δύο μικρές αλπικές λίμνες κάτω από το Γρεβενό, την ψηλότερη κορφή της Οίτης. Από το οροπέδιο Λιβαδιές, μπορείτε να συνεχίσετε είτε προς Καταβόθρες – Παύλιανη (21 χλμ.) είτε να κατηφορίσετε προς τα χωριά των βορείων παρυφών του βουνού, Μάρμαρα, Δάφνη, κ.α.Ορεινή Ναυπακτία: Βαρδούσια
Όμορφη διαδρομή που διατρέχει τις δυτικές πλαγιές των κατάφυτων Βαρδουσίων και ξεκινά από το χωριό Δάφνος, συνεχίζει για Διχώρι και καταλήγει στο χωριό Αρτοτίνα (14 χλμ.), από όπου μπορείτε να γυρίσετε στο Λιδορίκι ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο. Αν θέλετε να πάτε στην ορεινή Ναυπακτία και τα γνωστά θέρετρα της Ελατούς ή της Ανω Χώρας, να προτιμήσετε να έρθετε από το Αλεποχώρι ή από τους Πενταγιούς. Top θεωρείται η διάσχιση των Βαρδουσίων που συνέδεε την Αρτοτίνα με τον Αθανάσιο Διάκο μέσα από το Αρτοτινά και Μουσουνισιώτικα Λιβάδια.

 

που να μεινετε - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Διαμονή... στην αγκαλιά των αστεριών

  Το ξενοδοχείο Αστρολάβος στη Λίμνη Ευβοίας ονομάστηκε έτσι για τις μαγευτικές νύκτες που προσφέρει, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά και παρατηρείς με γυμνό μάτι τον έναστρο ουρανό και βρίσκεσαι στην αγκαλιά των αστεριών. Όλα τα διαμερίσματα περιλαμβάνουν μοντέρνα επίπλωση, φωτεινή διακόσμηση και καθιστικό.
   2227032412 Περισσότερα

τι να κανετε - ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

 • Σουβλιστά και κρεατικά για καλοφαγάδες

  Στο καταπράσινο τοπίο της μαγευτικής ορεινής Στενής Ευβοίας, στα κελαρυστά νερά του ποταμού βρίσκεται η ταβέρνα Ο Κισσός. Μία από τις γευστικότερες προτάσεις της περιοχής με σουβλιστά και κρεατικά. Η ζεστασιά του ξύλου και τα γήινα χρώματα δημιουργούν μία οικεία ατμόσφαιρα όπου το τζάκι κλέβει την παράσταση.
   2228051226, 2228051527, 6977332576 Περισσότερα

που να μεινετε - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 • Μια φανταστική εκδρομή

  Σε έναν από τους πιο φημισμένους χειμερινούς προορισμούς, στο πανέμορφο χωριό Βούτυρο στο μαγευτικό Καρπενήσι, είναι χτισμένη η «Βίλλα Βιργινία». Μπαούλα-αντίκες ως τραπέζια στα σαλόνια του ξενοδοχείου, ζεστοί καναπέδες μπροστά στο τζάκι, μπαρ, μια αίθουσα spa και μια εξωτερική πισίνα υπόσχονται ξεχωριστές στιγμές γαλήνιας ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης.
   2237025133 Περισσότερα
 • Η... Ελβετία μετακόμισε στο Καρπενήσι!

  Το Eλβετία Hotel στο κέντρο του πανέμορφου και ιστορικού Kαρπενησίου, αποτελεί σημείο άκρως ταυτισμένο με την τουριστική ζωή της πόλης. Σας υποδέχεται με προσεγμένη και ζεστή ατμόσφαιρα, για να απολαύσετε άνετη διαμονή λίγα βήματα από το κέντρο της πόλης και να μυηθείτε στην ομορφιά φύσης και γης.
   2237080111 Περισσότερα
 • Με σεβασμό στο τοπικό στυλ

  Country Club Hotel and Suites. Στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. Κομψές μονάδες με μπαλκόνι και θέα στο βουνό. Με σεβασμό στο τοπικό στυλ. Ζεστές αποχρώσεις. Έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών.
   2237041582 Περισσότερα

τι να κανετε - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 • Ιδανικές στιγμές χαλάρωσης

  Το Retro Street Coffee and more αποτελεί την καλύτερη πρόταση στο Καρπενήσι για να συνδυάσετε χαλάρωση και διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ.Aπολαύστε υπέροχες γεύσεις σε καφέ, χυμούς, καθώς και τις ιδιαίτερες επιλογές στα ροφήματα και τις σοκολάτες. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τη μεγάλη ποικιλία σε ποτά και σε ετικέτες μπύρας εγχώριες και εισαγωγής!
   2237022509, 6978523410 Περισσότερα
 • Ρουμελιώτικες γεύσεις σε υπέροχο σκηνικό

  Στο δρόμο προς το ιστορικό Μοναστήρι του Προυσού, στον οικισμό Γαύρο, περίπου 15 χλμ από το Καρπενήσι, θα συναντήσετε την γραφική ταβέρνα Το Χαγιάτι. Η διακόσμηση και το ζεστό περιβάλλον σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση, σας προδιαθέτουν θετικά για το παραδοσιακό, καλομαγειρεμένο και σπιτικό φαγητό που ακολουθεί. 
   2237041200 Περισσότερα
 • Το πιο γλυκό γαλακτομπούρεκο

  Το Γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη θα το βρείτε στην πλατεία του Mεγάλου Χωριού, στο Καρπενήσι δίπλα στο παλαιό ρολόι, ο Αλέξανδρος Καρβέλης και η σύζυγός του Ιωάννα δημιουργούν και διαθέτουν από το 1981 το γνωστό γαλακτομπούρεκο, εκμέκ και όχι μόνο.
   2237041339 Περισσότερα
 • Τζάκι, θέα και φαγητό!

  Στο Καρπενήσι στο Μεγάλο Χωριό θα βρείτε το μαγαζί Αντιγόνη... Πάμε πλατεία σε ένα πολύ όμορφο πέτρινο περιβάλλον με τζάκι και θέα. Φρέσκα χειροποίητα γλυκά, ποτό, παραδοσιακό, νόστιμο φαγητό με πιάτα ημέρας  και καφέ και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό περιβάλλον που θα σας μαγέψει.. 
   2237041030 Περισσότερα

που να μεινετε - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

 • Δώσε ενέργεια σε σένα και το περιβάλλον!

  Μέσα σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον, στο χωριό Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας, βρίσκεται το Omalia Village. Η διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με την εξαιρετική θέα και τους ήχους της φύσης επιδρούν ευεργετικά. Το σώμα χαλαρώνει, η ψυχή γαληνεύει, η διάθεση ξυπνά για αποδράσεις στη φύση.
   2634048000 Περισσότερα

που να μεινετε - ΦΘΙΩΤΙΔΑ

που να μεινετε - ΦΩΚΙΔΑ

 • Συντροφιά με την απόλυτη απλότητα

  Ο ξενώνας Διχωρίου βρίσκεται στο Διχώρι, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Φωκίδας. Με άποψη και σεβασμό στην παράδοση, θα βρείτε να σας περιμένει ένα ρομαντικό ησυχαστήριο με υφαντά και πήλινα διακοσμητικά και θα ξανανιώσετε σε παραμυθένια απόσταση από το σήμερα.
   6978762191 Περισσότερα