Μελιτζazz: Στο Λεωνίδιο ο πιο απίστευτος συνδυασμός

5079 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε τώρα μια εκδρομή στο Λεωνίδιο και μάθε για τον πιο απίστευτο συνδυασμό! Φεστιβάλ με μελιτζάνες και τζαζ.

 
Μελιτζάνα και τζαζ ή αλλιώς Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο
Σου αρέσουν οι μελιτζάνες; Τότε φύγε για το Λεωνίδιο. Λατρεύεις την τζαζ μουσική; Τότε και πάλι ο προορισμός είναι Λεωνίδιο. Αν μάλιστα τα λατρεύεις και τα δύο τότε πες στους φίλους σου να μην σε ψάξουν από τις 5 μέχρι τις 9 Ιουλίου ή ακόμα καλύτερα να τους πάρεις μαζί σου. Το Μελιτζάzz festival είναι το πιο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ σε μια πολύχρωμη και πολυεθνική συνάντηση πολιτισμών στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Μουσικές από τη Δύση στην Ανατολή και από τις ΗΠΑ στο Λεωνίδιο σε αυλές, σοκάκια, πλατείες συνδυασμένους με μεζέδες και εδέσματα από την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.
 
Φωτογράφισε τα εντυπωσιακά αρχοντικά του Λεωνιδίου
Στην είσοδο του Λεωνιδίου σε υποδέχεται η επιγραφή «Καούρ - Εκάνατε» που σημαίνει «Καλώς ήρθατε». Η βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια θα σου μείνει αξέχαστη. Δες τις παλιές κεραμοσκέπεστες κατοικίες, τις μπουκαμβίλιες και τους λευκούς μαντρότοιχους με τις σκούρες πόρτες που δημιουργούν χρωματική πανδαισία. Από τα παλιότερα κτήρια του Λεωνιδίου είναι οι πύργοι Τσικαλιώτη και Χατζηρούδη, τα αρχοντικά Πολύτιμου και Κατσικογιάννη. Συνολικά υπάρχουν περίπου 120 με νεοκλασικές επιρροές, χτισμένα τον 19ο αι. από Μοραΐτες, αλλά και Ιταλούς μαστόρους. Στο εντυπωσιακό καστρόσπιτο του Τσικαλιώτη (1808) πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικών και φωτογραφίας.
 
Το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ελλάδας - Κτισμένο μέσα σε σπηλιά
 Πήγαινε στο μοναστήρι του Αγιου Νικολάου Σίντζα. Φτιάχτηκε τον 14ο αιώνα μέσα σε μια σπηλιά στο κοίλωμα απότομης βραχώδους λοφοπλαγιάς. Μπες από την τοξευτή ξύλινη πόρτα και δες τη θέα προς τον κάμπο του Λεωνιδίου. Η σπάνια εικόνα του Αγίου Νικολάου χρονολογείται από το 1767 και το θέμα της είναι εξαιρετικά σπάνιο γιατί απεικονίζει την Κοίμηση του Αγίου.

Βούτα στα καταγάλανα νερά στην παραλία του Λάκκου
Πήγαινε στο λιμάνι της Πλάκας, στην αγκαλιά του μόλου και δες τη μικρή αμμουδερή παραλία. Πίσω από την προβλήτα, εκεί όπου δένουν τα ιστιοφόρα, εμφανίζεται ένα απλωτό ακρογιάλι που ξετυλίγεται για 2-3 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή ως το χωριό Λάκκος. Σε μερικά σημεία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και διαυγή. Η παραλία λόγω του μήκους της δύσκολα γνωρίζει τον κορεσμό.