Μπάλος και Ελαφονήσι: Δύο θαύματα της φύσης

7063 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπάλος και Ελαφονήσι, Ενετικό λιμάνι, Φραγκοκάστελο και Αγία Ρούμελη. Ο νομός Χανίων, ίσως ο ωραιότερος νομός της Ελλάδας, σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι με εικόνες που θα ζήλευε μέχρι και η… Χαβάη! Πήγαινε και ζήσε τώρα την πιο ιδιαίτερη εμπειρία της ζωής σου!

 
Δύο παραλίες, απερίγραπτη ομορφιά

Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

«Θαύμα της φύσης, εξωτικό τοπίο, σκηνικό απερίγραπτης ομορφιάς, 
γαλάζιος παράδεισος, μαγευτική παραλία». Αυτοί και πολλοί άλλοι χαρακτηρισμοί προσπαθούν να αποδώσουν την ομορφιά στον Μπάλο. Όσους ωραίους χαρακτηρισμούς κι αν διαβάσεις όμως, όσες ωραίες φωτογραφίες και αν δεις... Τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που θα νιώσεις όταν έρθεις στον Μπάλο! Όταν περπατήσεις μέσα στην γαλήνια λιμνοθάλασσα, όταν κολυμπήσεις μέσα στα ζεστά, ρηχά, κρυστάλλινα, σμαραγδένια, γαλαζοπράσινα νερά του, όταν χαλαρώσεις στη λευκή αμμουδιά κάτω από τον καυτό ήλιο, όταν παρατηρήσεις την άγρια φυσική ομορφιά του τοπίου, τα βράχια και τις πλαγιές να υψώνονται πάνω από το κεφάλι σου. Ίδια αποθέωση και λίγο πιο μακριά, στο Ελαφονήσι, την άλλη, εξωπραγματική παραλία του νομού Χανίων. Τα ροζ νερά από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου και η χαμηλή στάθμη του νερού, έχουν καταστήσει την παραλία διάσημη σε όλο τον κόσμο.
 
Μια τσικουδιά στα όρθια στο παλιό λιμάνι
Οι μεσαιωνικές συνοικίες Καστέλι, Τοπχανέ, Σπλάντζια, το φρούριο Φιρκάς, το Κουμ Καπί και ο ιστορικός φάρος, σήμα κατατεθέν του παλιού Ενετικού λιμανιού, θα σε μαγέψουν με το χρώμα και την ατμόσφαιρά τους. Η Αγορά που εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Βενιζέλο είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία. Εδώ θα αγοράσεις γνήσια κρητικά προϊόντα και θα πιεις «άσπρο πάτο» μια τσικουδιά στα όρθια.
 
Βόλτα στο Φραγκοκάστελο και μπάνιο με θέα το βενετσιάνικο φρούριο
Το Φραγκοκάστελο βρίσκεται στην νότια ακτή του νομού Χανίων, 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 15 χιλιόμετρα από την Χώρα Σφακίων. Μια περιήγηση μέσα και γύρω από το βενετσιάνικο φρούριο όπου διαδραματίστηκαν γεγονότα της ιστορίας, τόσο κατά την περίοδο της βενετοκρατίας, όσο κατά την περίοδο της κατάκτησης της Κρήτης από τους Οθωμανούς, είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις. Στη συνέχεια απόλαυσε τη μπάνιο σου στην παραλία του Φραγκοκάστελου, ακριβώς μπροστά από το φρούριο. Η ψιλή αμμουδιά και η ρηχή θάλασσα με τιρκουάζ νερά θα σε μαγέψει.
 
Αγία Ρούμελη: Όαση  δροσιάς για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της
Η Αγία Ρουμέλη είναι το μικρό και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό στην νότια ακτή του νομού Χανίων, στην έξοδο από το φαράγγι της Σαμαριάς. Από την μια μεριά περικυκλωμένη από τα άγρια βουνά των Σφακίων, τα Λευκά Όρη και από την άλλη το Λιβυκό πέλαγος, με χιλιάδες επισκέπτες να περνούν κάθε χρόνο από εδώ, λόγω του φαραγγιού,  οι οποίοι μετά από πεζοπορία 16 χιλιομέτρων, βλέπουν την Αγία Ρουμέλη σαν μια όαση δροσιάς, για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της, για δροσιστικoύς χυμούς, παγωτά και φαγητό στα ταβερνάκια του χωριού. Ακόμα κι αν δεν είσαι ένας από τους πεζοπόρους, αξίζει να έρθεις εδώ για να απολαύσεις την απόλυτη ηρεμία και την ανόθευτη ομορφιά του τοπίου.
 

Tags: ΧΑΝΙΑ