Νιώσε θεός στον Όλυμπο

122131 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Μάιος είναι ίσως η ιδανική εποχή για επίσκεψη στον Όλυμπο και την περιοχή της Πιερίας. Στο βουνό δεν κάνει επικρατεί μια ελκυστική δροσιά ενώ οι παραλίες αρχίζουν σιγά σιγά να υποδέχονται τον κόσμο.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Νιώσε θεός στο Φαράγγι του Ενιπέα
Περπάτα στα μονοπάτια του Ολύμπου και ειδικά την πεζοπορική διαδρομή Λιτόχωρο - Παλιά μονή Διονυσίου- Πριόνια μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα. Από την παλιά Μονή Διονυσίου προχώρα στο κατηφορικό μονοπάτι που κινείται πλάι στην κοίτη του Ενιπέα μέχρι το Λιτόχωρο. Κάνε στη σκήτη του Αγίου Διονυσίου η οποία κρύβεται στην κόψη κάθετου βράχου. Από αυτό το σημείο έως το Λιτόχωρο θα χρειαστεί να καλύψετε ακόμη 6 χιλιόμετρα, σε μονοπάτι καθαρό και σημαδεμένο.
 
Χαλάρωσε στον Πλαταμώνα και πιες ούζο με θέα τον Όλυμπο
 
Από το κάστρο του Πλαταμώνα ένας στενός δρόμος που φεύγει δεξιά κατηφορίζει με 2-3 γρήγορες στροφές για την ακτή και στη συνέχεια κινείται νότια σε πορεία παράλληλη με την ακροθαλασσιά και τη σιδηροδρομική γραμμή καταλήγοντας στο λιμάνι του Πλαταμώνα. Γύρω από το νεότευκτο λιμάνι υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες. Από νωρίς τον Μάη, οι κοντινές υπέροχες αμμουδιές κατακλύζονται από δεκάδες αλλοδαπούς λουόμενους που χαίρονται να κολυμπούν στα γαλαζοπράσινα νερά ατενίζοντας ταυτόχρονα το χιονισμένο Όλυμπο να φράζει μεγαλόπρεπα τον ορίζοντα στη δύση.
 
Για βουτιές στη Λεπτοκαρυά, πέντε χιλιόμετρα παραλίας με άμμο και βότσαλα

Όλη η παραλία, από την Πλάκα Λιτόχωρου μέχρι το Κάστρο του Πλαταμώνα είναι ιδανική για βουτιές σε νερά πελαγίσια. Όμως τα καλύτερα κομμάτια τούτης της ατέλειωτης ακτογραμμής θα τα συναντήσουμε γύρω από την Λεπτοκαρυά, όπου για λίγα χιλιόμετρα ο δρόμος συντονίζεται με την ακροθαλασσιά.Πρόκειται για μια θαυμάσια αμμουδιά που ξεπερνά σε μήκος τα 5 χιλιόμετρα και είναι φιλικά διαμορφωμένη για τους λουόμενους καθώς υπάρχουν παγκάκια και δημόσιες ντουζιέρες. Η παραλία της Λεπτοκαρυάς είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο και είναι οργανωμένη. Σε κάθε περίπτωση η απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψεις από το ξενοδοχείο μέχρι το εστιατόριο και από εκεί στη θάλασσα δεν υπερβαίνει τα λίγα μέτρα, γεγονός που θεωρείται εξαιρετικά βολικό αν κρίνεις από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες.
 
Για καφέ και φαγητό στη δροσιά του Παλιού Παντελεήμονα

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στην περιοχή και να μην επιχειρήσεις μια έστω και σύντομη βόλτα προς τις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου και το χωριό του Παλιού Παντελεήμονα. Στην όμορφη και δροσερή πλατεία με την υπέροχη θέα και τη σκιά που προσφέρει το θεόρατο πλατάνι, λειτουργούν καφέ και εστιατόρια και δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση μετά το μεσημεριανό μπάνιο, από μια βόλτα στη βουνίσια δροσιά του Παντελεήμονα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ