Οι «Δύο Ξένοι» και τα πέτρινα γεφύρια

8842 Επισκέψεις στο άρθρο

Πώς συνδέονται οι «Δύο Ξένοι» με τα πιο όμορφα γεφύρια της Ελλάδας;

Όλες οι ομορφιές της Ελλάδας σε μια σελίδα! Κάνε like στο Fb Page του autotriti-touring.gr

Εκδρομή στα Γρεβενοχώρια από το autotriti-touring.gr το μέρος από όπου κατάγεται ακόμα και η Μαρίνα Κουντουράτου κατά το σενάριο των «Δύο Ξένων». Η ομορφιά τους ανεπανάληπτη με πιο σπουδαία αξιοθέατα τα υπέροχα πέτρινα γεφύρια της περιοχής.

Στο Σπήλαιο για το φαράγγι της Πορτίτσας
Ξεκίνα την περιπέτειά σου στα Γρεβενοχώρια από το πανέμορφο και γραφικό Σπήλαιο. Στους πρόποδες του Σταυρού, ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Εκμεταλλεύσου την περιδιάβασή σου στην περιοχή και δες τις ομορφιές που κρύβει το φαράγγι της Πορτίτσας με κορυφαίο το ομώνυμο γεφύρι που μοιάζει να με φύλακα πριν την είσοδο στο φαράγγι ή την έξοδο από αυτό.

Στο Κηπουριό για το γεφύρι του Σπανού
Ανακάλυψε το μεγαλύτερο σωζόμενο γεφύρι της Μακεδονίας λίγο έξω από το Κηπουριό. Στο σημείο που συνδέει Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία το πεντάτοξο γεφύρι δεσπόζει προσφέροντας πραγματικά ένα υπέροχο κάδρο για τις φωτογραφίες σας. Το γεφύρι βρίσκεται πάνω από τον Βενετικό ποταμό και χτίστηκε το 1846. Ακολούθως μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς το όμορφο Κηπουριό που προσφέρει θέα από τη μία στην οροσειρά του Ολύμπου και από την άλλη προς την Πίνδο.

Ο Ζιάκας και το γεφύρι του
Σχεδόν 20 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά θα βρείτε το χωριό του οπλαρχηγού Θόδωρου Ζιάκα. Θαύμασε και περιπλανήσου στο πανέμορφο και καταπράσινο κοινοτικό δάσος ενώ εξερεύνησε και το όρος Όρλιακας που δεσπόζει πάνω από το χωριό και ανακάλυψε τα σπήλαια που αποτελούσαν καταφύγια των κατοίκων κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό του Ζιάκα βρες το ομώνυμο δίτοξο γεφύρι από όπου περνά ο ποταμός Βελονιάς.

Κρανιά: Ανάμεσα στο Μέτσοβο και τα Γρεβενά
Αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για τις εκδρομές σας στα προαναφερθέντα. Σε ίση σχεδόν απόσταση από Γρεβενά και Μέτσοβο και με εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας η Κρανιά Γρεβενών είναι ο απόλυτος παράδεισος του ταξιδιώτη. Ούτε η διαδρομή θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα καθώς ο σχετικά νέος δρόμος που τη συνδέει με τα Γρεβενά και τα Γιάννενα την αναζωογόνησε. Περίπου 25 χιλιόμετρα μακρυά αξίζει να εξερευνήσετε την λίμνη του Αώου αλλά φυσικά κα τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα.