Ονειρικό νησί στο Βόρειο Αιγαίο

9464 Επισκέψεις στο άρθρο

Το παραμυθένιο νησί της Σάμου μαγεύει. Δες τώρα το παγκοσμίως γνωστό Πυθαγόρειο που καταχωρήθηκε στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η Αμπελος με το παραδοσιακό κρασί Μοσχάτο και το γραφικό και μαγευτικό Κοκκάρι σε περιμένουν.

Βόλτα στο Πυθαγόρειο: Ενα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO
Πήγαινε στο πανέμορφο και ειδυλλιακό Πυθαγόρειο. Δες την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική κατασκευή του με τους πετρόχτιστους δρόμους, την αισθητική, τις γραφικές συνοικίες και το παραδοσιακό καρνάγιο. Κατέβα στο λιμάνι και θαύμασε το άγαλμα του σπουδαίου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα που είχε καταγωγή από τη Σάμο. Επισκέψου επίσης το υπερσύγχρονο Αρχαιολογικό μουσείο που διαθέτει μεγάλο αριθμό εκθεμάτων.

Στην Αμπελο για παραδοσιακό Σαμιώτικο Μοσχάτο, από τη μοναδική ντόπια ποικιλία
Βόλταρε στους μοναδικούς στον κόσμο αμπελώνες της Σάμου και δες το ξεχωριστό σκηνικό που δημιουργούν με την πυκνή τους βλάστηση στο νησί. Πήγαινε στο χωριό Αμπελος που βρίσκεται στο ομώνυμο βουνό και περιβάλλεται από τους αμπελώνες. Απόλαυσε την θέα προς το Αιγαίο και δοκίμασε τις τοπικές λιχουδιές αλλά και το κρασί που παράγεται από την ξεχωριστή τοπική ποικιλία  «Μοσχάτο Λευκό» που διαπρέπει σε όλη τη Μεσόγειο.

Βουρλιώτες: Ένα χωριό από τον 16ο αιώνα που δημιούργησαν μικρασιάτες
Κατευθύνσου βόρεια και δες οπωσδήποτε τους Βουρλιώτες.
Στο πανέμορφο χωριό έφτασαν τον 16ο αιώνα πρόσφυγες από τα Βούρλα της Μικράς Ασίας. Δες τα όμορφα σπιτάκια που είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο, τα χρωματιστά παντζούρια και τις ασβεστωμένες αυλές. Φεύγοντας από τους Βουρλιώτες επισκέψου το παλαιότερο μοναστήρι της Σάμου αυτό της Παναγίας του Βροντά.

Βουτιές στο Κοκκάρι με την μαγευτική παραλία και το γραφικό λιμανάκι
Πήγαινε για μπάνιο στην παραλία Κοκκάρι μία από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Τα πολύχρωμα βότσαλα σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά δημιουργούν ειδυλλιακό τοπίο. Οι καφετέριες και τα ταβερνάκια που λειτουργούν πάνω στο κύμα σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σε καφέ και φαγητό και να περάσεις μια εξαιρετικά ευχάριστη μέρα. Όταν σουρουπώσει κάνε βόλτα στο φωτισμένο γραφικό λιμανάκι που θα σε μαγέψει με τα φώτα που πέφτουν στη θάλασσα.

Tags: ΣΑΜΟΣ