Όρος Έρως: Πού βρίσκεται το πιο ερωτικό βουνό της Ελλάδας

9093 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πιο ρομαντικό βουνό της Ελλάδας ονομάζεται Έρως, βρίσκεται στην Ύδρα και προσφέρει μαγευτική θέα καθώς έχει και το όνομα και τη χάρη!

 
Όρος Έρως: Το πιο ψηλό σημείο της Ύδρας
Με υψόμετρο σχεδόν 600 μέτρα το όρος Έρως στην ύδρα αποτελεί το ψηλότερο βουνό του νησιού και το πιο ερωτικό βουνό της χώρας. Η πανοραμική θέα του νησιού, του Αργοσαρωνικού αλλά και του Μυρτώου Πελάγους δημιουργεί ένα πραγματικά μοναδικό συναίσθημα. Η απίστευτη πεζοπορία για να φτάσεις στην κορυφή του βουνού περιλαμβάνει την όμορφη εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου αλλά και τη Μονή του Προφήτη Ηλία εκεί που φυλακίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
 
Απίστευτο ηλιοβασίλεμα από το Κανόνι
Το δειλινό θα δείτε παρέες και ζευγάρια να φεύγουν από το λιμάνι και να περπατούν ως το "Κανόνι", το σημείο όπου δεσπόζουν τα παροπλισμένα κανόνια και απλώνεται η υπέροχη θέα στο Σαρωνικό.
Από εδώ θα απολαύσετε το επικών διαστάσεων ηλιοβασίλεμα. Αν μάλιστα βρεθείτε εδώ μετά από κάποια κακοκαιρία το υπερθέαμα είναι πέρα από κάθε προσδοκία καθώς ο ήλιος γέρνει και κρύβεται μέσα στα σύννεφα και θύσανοι φωτός λούζουν την νησίδα Δοκό και τη θάλασσα.
 
Θεαματικές βουτιές στην Υδρονέτα
Κάτω από το Κανόνι δυτικά από λιμενοβραχίονα, στα απόκρημνα βράχια υπάρχει η ακτή Σπηλιά ο πλέον αγαπημένος τόπος για βουτιές κατευθείαν στα βαθιά και πεντακάθαρα νερά.
Το σκηνικό αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1960. Υπάρχουν σκαλάκια και μπορείς εύκολα μετά το μακροβούτι να βγεις στην ακτή. Σε κάποια σημεία μάλιστα τα βράχια έχουν τσιμενταριστεί ώστε να μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και κανείς ηλιοθεραπεία. Ακριβώς από πάνω δεσπόζουν λες και κρέμονται στη θάλασσα οι ψάθινες ομπρέλες του καφέ η «Υδρονέτα» επίσης από τα πιο δημοφιλή σημεία για το ηλιοβασίλεμα.
 
Στο λιμάνι της Ύδρας και το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν
Στο κοσμοπολιτικό λιμάνι που σήμερα χτυπά η καρδιά του νησιού και όπου καταφθάνουν εκατοντάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, πριν από 200 χρόνια έδεναν τα ιστιοφόρα τους οι Υδραίοι καπεταναίοι. Στο ίδιο λιμάνι το 1957 γυρίστηκε η ταινία «Boy on a Dolphin» με τη Σοφία Λόρεν ενώ την δεκαετία του 1960 ο Λέοναρντ Κοέν αγόρασε σπίτι στην Ύδρα όπου εμπνεύσθηκε αρκετά από τα τραγούδια του. Σήμερα το μικρό λιμάνι μοιάζει να μην ησυχάζει ποτέ! Αν και δεν κυκλοφορούν μηχανοκίνητα οχήματα στο νησί το ανθρώπινο μελίσσι πάει και έρχεται νυχθημερόν. Εδώ περιμένουν στη σειρά τα μουλάρια να φορτώσουν επιβάτες και αποσκευές.

Tags: ΥΔΡΑ