Όταν ο Μπέζος «μας ταξίδεψε» στην Ελλάδα

11179 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι σειρές του Γιάννη Μπέζου πάντα είχαν στοιχείο ή στοιχεία από την ελληνική ομορφιά. Ταξίδεψε λοιπόν κι εσύ στα μέρη που μας ταξίδεψε ο σπουδαίος ηθοποιός με τις σειρές του.

Ναύπλιο και «Where is Mpourtzi?»
Ίσως η πιο κλασσική «ταξιδιωτική ατάκα» σε σειρά του Γ. Μπέζου. Το «Ακρως Οικογενειακόν» ταξίδεψε στο Ναύπλιο και ο Αλέξανδρος με τη Μαργαρίτα βολτάρουν στις ομορφιές της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας. Σε αυτό λοιπόν το επεισόδιο κάνει την γκεστ εμφάνισή του ο σκηνοθέτης της σειράς Ανδρέας Μορφονιός υποδυόμενος έναν τουρίστα που ρωτά (ελαφρώς ενοχλητικά) «Where is Mpourtzi?» μια ατάκα που μένει ζωντανή μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ναύπλιο: Μια βόλτα που δεν ήξερε κανείς

 
Η «Κλινική Περίπτωση» της Καρδαμύλης
Το σενάριο θέλει ένα σπουδαίο χειρουργό να φεύγει από τη Νέα Υόρκη και να πηγαίνει να ζήσει στην επαρχία. Ο Γιάννης Μπέζος που υποδύθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας δείχνει λοιπόν τις ομορφιές της Μεσσηνιακής Μάνης κα της υπέροχης Καρδαμύλης καθώς εκεί επιλέγεται να γίνει μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς. Η πανέμορφη παραλία, τα γραφικά δρομάκια και το πανέμορφο τοπίο μας κάνει να θέλουμε να περάσουμε έστω ένα Σαββατοκύριακο εκεί.

Διαβάστε επίσης: Η παραλία που απαγορεύτηκαν οι ρακέτες
 
Βίος Ανθόσπαρτος στην Εύβοια
Η Χαλκίδα και η Κύμη γίνονται το κέντρο της πλοκής για τη σειρά που έγραψε η Κάκια Ιγερινού και πρωταγωνίστησαν οι Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Φέρτης και Ναταλία Τσαλίκη. Η πρωτεύουσα της Εύβοιας δείχνει τις ομορφιές της και μέσα από την τηλεόραση με τον υπέροχα σημεία της και τα «τρελά» νερά της.

Διαβάστε επίσης: Το μεγαλύτερο νησί που πας με το αμάξι σου
 
«Ευτυχισμένοι Μαζί» στη Σέριφο
Είναι το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της πασίγνωστης σειράς όπου οι πρωταγωνιστές συναντιούνται τυχαία στην πανέμορφη Σέριφο. Το υπέροχο νησί των Κυκλάδων «παρουσιάζει» τις ομορφιές του σε μικρούς και μεγάλους με τον Διονύση Μαυροτσούκαλο (κατά κόσμον Γ. Μπέζο) να αξιοποιεί την ευκαιρία και να «διδάσκει» την ιστορία του νησιού στα παιδιά του και εμμέσως στους τηλεθεατές.

Διαβάστε επίσης: Σέριφος: Έχει τον τρόπο να σε κάνει... μάγκα!
 

  • loukia

    ...για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... αφιερωμένο στον ΠΟΛΥ... ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΙΣΤΑ ΤΟΥ 20ΟΥ ΚΑΙ 21 ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... https://www.youtube.com/watch?v=e2ETzt9VA78 https://www.youtube.com/watch?v=4MDkvEGlvX0

      2
  • Αλέξανδρος

    Επίσης δεν αναφερθηκε και το το γραφικοτατο Λεωνιδιο που γυρίστηκε η σειρά του ' Ήρθε και έδεσε '. Αν βάζουμε τέτοιο τίτλο, τότε θα έπρεπε να βάζετε όλες τις περιοχές με πιο ενδελεχη έρευνα παιδιά, χωρίς να θέλω να είμαι επικριτικος. Φιλικά..

      1