Πάμε στην Κέρκυρα!

51242 Επισκέψεις στο άρθρο

Βασίλειο των Φαιάκων και νησί της Ναυσικάς θέλει ο μύθος να είναι η Κέρκυρα, ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα πριν φθάσει στην Ιθάκη επιστρέφοντας από την Τροία. Στη σημερινή πραγματικότητα το νησί είναι πόλος έλξης πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ένας από τους πιο δημοφιλείς νησιώτικους προορισμούς της Μεσογείου. Εδώ συνυπάρχουν καταξιωμένα διεθνώς, γνωστά καλοκαιρινά θέρετρα με απόμερες παραλίες και ήσυχα ορεινά παραδοσιακά χωριά που βιώνουν το σήμερα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Όπως όλα δείχνουν το 2020, λόγω των "συνθηκών" θα είναι μία χρονιά «στοίχημα» για την παγκόσμια οικονομία! Από την άλλη το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του διεθνούς τουριστικού κλάδου, η Ελλάδα θα αποτελέσει πολύ δυνατό πόλο έλξης

Ο Έλληνας τουρίστας μοιάζει μία από τις λύσεις να είναι μία «γνωστή μας από παλιά».. Ο Έλληνας που φέτος θα έχει ένα λόγο «απόδρασης» παραπάνω. Ο Έλληνας που ξέρει να περνάει καλά. Ο Έλληνας που πρώτος εκτιμά τις ομορφιές (και την ασφάλεια) των προορισμών της χώρας του !
 

Στο σημερινό μας αφιέρωμα ας δούμε 10 ΤΟΡ λόγους που και φέτος αξίζει να δεις αν πας στην Κέρκυρα!

Μόλις πατήσεις το πόδι σου στη στεριά, το πρώτο σημείο επαφής με τη "Χώρα των Φαιάκων" είναι η παλιά ενετική πόλη όπου χτυπά ακόμα ζωηρά η καρδιά της Κέρκυρας. Αν σχεδίασες να έρθεις μέχρι εδώ για να «ρίξεις άγκυρα», μάλλον έκανες λάθος επιλογή, αφού είναι σχεδόν αδύνατο ν? αντισταθείς στην πανέμορφη Κερκυραϊκή εξοχή που με τις ομορφιές της σε προσκαλεί κάθε στιγμή να τη γνωρίσεις. Η Κέρκυρα είναι μεγάλο νησί, το δεύτερο σε έκταση στα Επτάνησα και είναι φυσικό αν θέλεις να τα δεις όλα, χάνεσαι… Έτσι, φρόνιμο θα ήταν να δώσεις κάποιες προτεραιότητες ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά.