Πάμε στον παράδεισο του τσίπουρου

12640 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο τρύγος ξεκίνησε, και είναι καιρός για μια επίσκεψη στον παράδεισο του τσίπουρου.

Τύρναβος: Κρασί και τσίπουρο στα «καζαναριά»
Φύγε τώρα για τον Τύρναβο που απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού. Δες μια ολόκληρη, γεωργική, πόλη να συμμετέχει στη διαδικασία του τρύγου και απόλαυσε την εποχή της ζύμωσης που ακολουθεί και δημιουργεί ένα αρωματικό σύννεφο μούστου πάνω από την πόλη! Τέλος λάβε μέρος στην υπέροχη ιεροτελεστία και απόλαυσε τα ντόπια και γευστικότατα προϊόντα.

Η γέφυρα του Τιταρήσιου και τα παραδοσιακά σπίτια
Στην περιοχή του Τυρνάβου θαύμασε την υπέροχη αρχιτεκτονική των παλιών παραδοσιακών σπιτιών ενώ μην αμελήσεις να επισκεφτείς τις ιστορικές εκκλησίες της πόλης με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα κειμήλια που θα σε μαγέψουν. Τέλος δες το μοναδικό σωζόμενο μουσουλμανικό κτίσμα της περιοχής, το λιθόκτιστο τουρκικό χαμάμ που σε ταξιδεύει 300 χρόνια πίσω...

Στο Μάτι του Τυρνάβου
Η πανέμορφη φυσική λίμνη της Θεσσαλίας είναι ένας πραγματικός πυρήνας φυσικής ζωής με την πανίδα και τη χλωρίδα της να εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Επόμενος προορισμός σας αξίζει να είναι η Βρύση του Τυρνάβου, μία ακόμα λίμνη -τεχνητή αυτή τη φορά- η οποία επίσης όμως είναι ένας υπέροχος χώρος αναψυχής των κατοίκων των γύρω περιοχών αλλά και χώρος που επιλέγουν μεταναστευτικά και αποδημητικά πουλιά.

Η μυθική κοιλάδα των Τεμπών
Επίσκεψη στο νομό Λαρίσης χωρίς να δες τα Τέμπη δε γίνεται. Στα ΒΑ. του Νομού η κατάφυτη κοιλάδα των Τεμπών χωρίζει τον Κάτω Όλυμπο από το βουνό της Όσσας ή αλλιώς γνωστό και ως Κίσαβος, με υψόμετρο 1978 μέτρα. Ο Κίσαβος είναι κατάφυτος από δάση οξιάς, καστανιάς, κουμαριάς, ελάτης και βελανιδιάς, ενώ οι  πλαγιές του φιλοξενούν τα γραφικά χωριά Αμπελάκια, Καρίτσα, Μελιβοία, Μεγαλόβρυσο, Ανατολή και Σπηλιά. Οι πανέμορφοι καταρράκτες και τα εντυπωσιακά φαράγγια μαγεύουν τον επισκέπτη κάθε εποχή του χρόνου. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινού μήνες το θέαμα είναι μοναδικό, αφού καταλήγει στις πανέμορφες ακτές του Αιγαίου, στην ανατολική πλευρά του Νομού.

Tags: ΛΑΡΙΣΑ
  • γιωργος

    Πράγματι η πηγή του τσίπουρου ειναι ο Τύρναβος αν θέλεις όμως πραγματικά ν' απολαύσεις την κατανάλωση πρέπει να κατέβεις λίγο πιο κάτω..... Στο Βόλο με τα υπέροχα τσιπουράδικα και όχι μόνο.

      3