Ρομαντικοί προορισμοί στο Αιγαίο

30895 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα πιο ρομαντικά νησιά του Αιγαίου σε προσκαλούν να τα γνωρίσεις. Διάλεξε εκείνο, που σου ταιριάζει και ζήσε μοναδικές στιγμές.

 
Κάστρα, ηλιοβασίλεμα, θέα στο γαλάζιο συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό ειδικά, όταν πρόκειται να πας  διακοπές με κάποιον ή κάποια εκλεκτό για σένα. Ορμώμενοι από την παραπάνω σκέψη καταλήξαμε στους εξής ρομαντικούς προορισμούς, που σίγουρα θα σε μαγέψουν.
 
Στην όμορφη Μήλο
Ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του καλοκαιριού και βρίσκεται στην κορυφή των ρομαντικών προορισμών  χαρακτηριστικό είναι, ότι αποκαλείται και το «νησί των εραστών». Φημίζεται για το  Ενετικό Κάστρο στην κορυφή του λόφου της Πλάκας, δηλαδή, της πρωτεύουσας του νησιού. Εδώ τυχαίνει να βρίσκεται και το ιδανικό σκηνικό για  το ηλιοβασίλεμα.Επίσης, Μήλος χωρίς Κλέφτικο και Σαρακήνικο δεν γίνεται! Το Κλέφτικο συνιστά μία από τις χαρακτηριστικές τοποθεσίες του νησιού. Το Κλέφτικο υπήρξε ορμητήριο των πειρατών κατά το Μεσαίωνα, όπου αγκυροβολούσαν τα πλοία τους στα ιδιόμορφα βράχια. Σήμερα , η μορφολογία της τοποθεσίας προσφέρεται για βουτιές και μπάνιο.
 
Στην μοναδική Σαντορίνη
Όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό προορίζεται ως το νησί για του μήνα του μέλιτος. Ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη που θα βρείτε στη Σαντορίνη είναι το ηλιοβασίλεμα στην Οία, ειδικά  από την κορυφή των ερειπίων στο Καστέλι, την άκρη του νησιού όπου ο ήλιος βασιλεύει στην Καλντέρα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ακόμη, το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πιο προνομιακή θέση και διαθέτει την πιο συγκλονιστική θέα στην καλντέρα και τη Θηρασιά. Φημίζεται για τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους ένα «φυσικό μπαλκόνι» στην καλντέρα, ήρεμη ατμόσφαιρα και σούπερ χαλαρωτικό τοπίο.

Στην γραφική Ύδρα
Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα θα βρείτε μοναχικές στιγμές και  η ρομαντική ατμόσφαιρα θα σας πλημμυρίσει. Συγκεκριμένα,το  ψηλότερο λόφο του νησιού λέγεται  ‘Ερως και δεν μπορεί παρά να είναι η κορωνίδα των ρομαντικών σκηνικών είναι βέβαιο, ότι θα σας μαγέψει.Εδώ, θα έχεις πραγματικά την ευκαιρία να αποτοξινωθείς και να χαλαρώσεις. Η καθημερινή εικόνα της Ύδρας θυμίζει νοσταλγικά περασμένες εποχές, αφού τα πάντα κουβαλιούνται στα χέρια εκμηδενίζοντας την ανάγκη του αυτοκινήτου. Αρα,  απολαμβάνουμε αυτήν τη δυσέρευτη στιγμή, που μόνο εδώ υπάρχει.

Η ιπποτική  Ρόδος,
Η Παλιά Πόλη της Ρόδου παίρνει τα ηνία και τα πρωτεία , καθώς είναι μακράν η ειδυλλιακότερη βόλτα του νησιού, ιδιαίτερα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.Η Ρόδος φημίζεται για την όμορφη αρχιτεκτονική της και μπορεις να απολαύσεις ξέγνοιαστες στιγμές βγαλμένες από άλλη εποχή.Η Παλιά Πόλη σε μαγνητίζει από μακριά και σε προσκαλεί να περάσεις τις πύλες της, να περπατήσεις στα στενά καντούνια της, να επισκεφθείς τα αδειανά παλάτια και τα κάστρα των ιπποτών. Οι θαυμάσιες παραλίες θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα, την ώρα που η ενδοχώρα με τα χωριά της θα γίνουν πεδίο ατέλειωτων εξερευνήσεων!