Συνδυάζει Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

9850 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι ίσως στο πιο όμορφο σημείο του Θερμαϊκού κόλπου και η ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να συνδυάσει την ομορφιά της Θεσσαλονίκης με τη «μαγεία» της Χαλκιδικής.

«Περαία μου, Περαία μου με τον Θερμαϊκό σου...» θα μπορούσαν να τραγουδάνε οι κάτοικοι της πανέμορφης Περαίας στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μην έχει για καμάρι της έναν μεγάλο αθλητικό σύλλογο έχει όμως για καμάρι της τη γεωγραφική της θέση με τις ομορφιές της περιοχής αλλά και το ότι αποτελεί το ιδανικότερο ορμητήριο για να πας είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στη Χαλκιδική, για κάθε εποχή.

Διασκέδαση και κέφι με πλούσια νυχτερινή ζωή
Εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή της διαμονής σου στην Περαία ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα διαμάντια διασκέδασης που υπάρχουν στην περιοχή. Μπαράκια σχεδόν για κάθε γούστο, μπυραρίες με μεγάλη ποικιλία σε μπύρες αλλά και εστιατόρια με κλασσικό πολίτικο φαγητό για το οποίο όπως πάντα φημίζεται η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για χαλαρό οικογενειακό μπάνιο
Απόλαυσε στιγμές χαλαρού μπάνιου στην παραλία της Περαίας. Είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις να συνδυάσεις καφέ ή φαγητό με τις βουτιές και το χαλαρό οικογενειακό μπάνιο. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ειδικά στην παραλία της Περαίας η ποιότητα θαλάσσιων υδάτων αναβαθμίστηκε αρκετά σε μια προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατό πιο ασφαλές το μπάνιο στην περιοχή. Χαλάρωσε στην κοσμοπολίτικη παραλία που σφύζει από ζωή ενώ σε όλο το παραλιακό μέτωπο μπορείς να βρεις οργανωμένα σημεία της παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Περαία - Λευκός Πύργος: Μισή ώρα
Περαία - Θεσσαλονίκη, ένα τσιγάρο δρόμος. Εκμεταλλευτείτε τη διαμονή δίπλα στη θάλασσα χωρίς όμως να χάνετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά την συμπρωτεύουσα (ή χωρίς να είστε μακριά από το σπίτι σας, αν είστε Θεσσαλονικείς). Η διαδρομή Περαία - Λευκός Πύργος διαρκεί σχεδόν μισή ώρα.

Iδανικό ορμητήριο για τη Χαλκιδική το για καλοκαίρι αλλά και για χειμώνα
Επιλέξτε την Περαία για τη διαμονή σας και γλιτώστε το πρώτο στάδιο της κίνησης από την Θεσσαλονίκη για τη Χαλκιδική. Ακολουθήστε το δρόμο  προς την Κασσάνδρα (το πρώτο πόδι) και απολαύστε το μπάνιο σας στις υπέροχες παραλίες των Νέων Μουδανιών, της Καλλιθέας με την κατάξανθη άμμο αλλά και της κατάφυτης Νέας Φωκαίας. Το χειμώνα μπορείς να πας στον  «δεύτερο» Παρθενώνα της Ελλάδας που δεν είναι ένας πανέμορφος ναός όπως ο αθηναϊκός, αλλά ένα χωριό στη Χαλκιδική. Κοινά τους σημεία; Το όνομα και η ομορφιά.