Οι καλύτερες παραλίες του νησιού!

    25812 Επισκέψεις στο άρθρο

    Στα δυτικά και νότια του νησιού η ακτή του Γαλησσά (8 χλμ. από το λιμάνι της Ερμούπολης) πολιορκείται από ξενοδοχεία και άφθονα νοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται λίγο πιο μακριά από την ακτή. Η παραλία στρωμένη με σκούρα άμμο, απλώνεται στο μυχό καλογραμμένου όρμου. 
    Είναι προστατευμένη από τους περισσότερους ανέμους και έχει ρηχά νερά. Γι αυτό είναι δημοφιλής σε οικογένειες με μικρά παιδιά μια και υπάρχουν κάποια αλμυρίκια για σκιά και επιπλέον άφθονες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα θα πάτε στο ολόλευκο εκκλησάκι της Αγίας Πακού (Υπακοή) που δεσπόζει στην κορφή του λόφου, πάνω από το λιμανάκι. Από εδώ θα κατηφορίσετε με τα πόδια ως την «πισίνα» της παραλίας Αρμέος (βοτσαλάκι και πέτρες) που είναι στέκι γυμνιστών. 

    Για όσους αναζητούν περισσότερη ιδιωτικότητα, αξίζει να αναζητήσουν το λιλιπούτειο ακρογιάλι Κόκκινα, που προσεγγίζεται εύκολα από την παραλία του Φοίνικα. Η άμμος και τα γυαλιστερά άσπρα βότσαλα, τα αρμυρίκια και η καταγάλανη, δροσερή θάλασσα που κρύβεται πίσω από το λιμάνι του Φοίνικα θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω για την επιλογή σας.

    Kοινοποίησε το »

    Tags: ΣΥΡΟΣ