Τα στέκια των διακοπών: Οι top 5 λόγοι για να τα διαλέξεις

4146 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις φροντίσει τα πάντα για τις διακοπές σου. Πώς θα πας, πού θα μείνεις, πώς θα φτάσεις στο κατάλυμα που επέλεξες για τη διαμονή σου. Βρήκες όμως πού θα περνάς τις ώρες των διακοπών σου;

 
Κάθε στιγμή μετράει για να γεμίσουν οι μπαταρίες γι αυτό τα μέρη που θα επιλέξεις ως στέκια παίζουν καταλυτικό ρόλο για να πεις ότι αυτές ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωή σου (ίσως μόνο μέχρι τις επόμενες).

Διάλεξε λοιπόν σωστά τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που θα φας, τις καφετέριες που θα χαλαρώσεις πίνοντας τον καφέ σου, τα beach bar που θα συνοδεύουν το μπάνιο σου και φυσικά τα μπαράκια ή τα clubs στα οποία θα διασκεδάσεις. Εμείς σου προτείνουμε τους Top 5 λόγους που θα σε κάνουν να λατρέψεις ένα μέρος και φυσικά στο τέλος του άρθρου τις καλύτερες επιλογές ανάλογα με τον προορισμό σου.
  1. Μίλησες με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, το παιδί που δουλεύει στη ρεσεψιόν, τον κύριο και την κυρία που έχουν το ψιλικατζίδικο δίπλα στο ξενοδοχείο και πολλούς ντόπιους κι όλοι λένε τα καλύτερα για αυτό το εστιατόριο/ ταβέρνα/ καφετέρια τότε σίγουρα βρήκες ένα μέρος το οποίο σίγουρα θα κάνεις στέκι στον προορισμό των διακοπών σου.
  2. Είσαι σε νησί ή σε παράκτιο προορισμό, σίγουρα το διάλεξες γιατί λατρεύεις τη θάλασσα και θες να τη βλέπεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Τότε πώς να μη γίνει στέκι σου αυτή η ταβέρνα με τα τραπεζάκια πάνω στην άμμο, το beach bar που σε δροσίζει με τα κοκτέιλ του ή η καφετέρια στην οποία πίνεις τον καφέ σου ατενίζοντας τα κύματα;
  3. Κι αν δεν είναι δίπλα στη θάλασσα; Τότε μη σας αποθαρρύνει. Η ατμόσφαιρα που μπορεί να έχει το μέρος, ο φωτισμός, η διακόσμηση του χώρου αλλά και η θέα που έχει μπορεί να κερδίσει κατά κράτος στις επιλογές σου. Αλλωστε μπορεί σε κρυμμένα μέρη να βρεις εξίσου σπουδαίες επιλογές για στέκια.
  4. Η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στο φαγητό. Όταν λοιπόν βλέπεις φωτογραφίες από λαχταριστούς μεζέδες που σου ανοίγουν την όρεξη και σου τρέχουν τα σάλια τότε κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να το δοκιμάσεις και ως επί το πλείστον η δοκιμή θα σε ενθουσιάσει και θα σου δημιουργήσει άλλο ένα στέκι.
  5. Πολλές φορές η ανθρώπινη συμπεριφορά των εργαζομένων και των ιδιοκτητών ενός μαγαζιού μπορούν να σε μαγνητίσουν και να καταφέρουν να σε κερδίσουν. Άλλωστε τι καλύτερο από το να επιλέξεις ένα μέρος που οι άνθρωποί του θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να νιώσεις οικεία και ευχάριστα εκεί.