Δες θέα καλύτερη από της Σαντορίνης

4093 Επισκέψεις στο άρθρο

Απόλαυσε θέα καλύτερη από της Σαντορίνης, ολοκληρώνοντας μια μαγική βόλτα!

Φαγητό στην άκρη του γκρεμού
Οι εκπλήξεις, όμως, δεν λείπουν και από την άλλη διαδρομή της Ακροναυπλίας. Περπατάς στο δρομάκι πλάι στο ρολόι του Ναυπλίου και το ακούς να χτυπά δίνοντας τον παλμό στην πόλη. Στο τέλος περίπου της βόλτας σου θα δεις ένα μαγαζί, χωμένο μέσα στο βράχο. Είναι το καλύτερο σημείο για να κάτσεις για φαγητό. Νιώθεις λες και είσαι στη Σαντορίνη κι ας είσαι μόνο 2 ώρες μακριά από την Αθήνα! Βλέπεις το Μπούρτζι αλλιώς, μια εντυπωσιακή εικόνα από ψηλά, που δεν την είχες συνηθίσει. Τώρα το Ναύπλιο σου παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί που άλλαξε η ιστορία της Ελλάδας
Μόλις τρεις δρόμους μακρυά από τη ναυπλιώτικη Πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το μέρος στο οποίο άλλαξε η ελληνική ιστορία. Ο λόγος για την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου στις 27 Σεπτέμβρη του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Δες την ομώνυμη οδό που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και επισκέψου την εκκλησία που είχε κτιστεί από τους Ενετούς, καταστράφηκε κατά τον βομβαρδισμό του Ναυπλίου και κτίστηκε από την αρχή 1702.

Η βόλτα που δεν ήξερες και η σπηλιά με το ασανσέρ
Ένας μεγάλος, ευχάριστος περίπατος που ξεκινά από το κέντρο του Ναυπλίου πραγματοποιεί τον γύρο της Ακροναυπλίας, περνά από το φάρο και καταλήγει στην παραλία Αρβανιτιά. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι, όμως, είναι ένα μυστικό μονοπάτι στο πλάι της Ακροναυπλίας, το οποίο καταλήγει σε μια… σπηλιά! Και το περίεργο δεν τελειώνει εδώ, καθώς μέσα στη σπηλιά θα βρεις ένα ασανσέρ. Κάλεσέ το και αυτό θα σε ανεβάσει μέχρι την κορυφή της Ακροναυπλίας. Θα μείνεις άναυδος από την απίστευτη θέα. Κάτσε για καφέ στο ξενοδοχείο που βρίσκεται εκεί και απόλαυσε τη θέα σε όλο τον Αργολικό κόλπο!

Μουσείο Κομπολογιού: Πρώτο και μοναδικό στον κόσμο
Το πρώτο και μοναδικό μουσείο κομπολογιού στον κόσμο βρίσκεται στο πανέμορφο και γραφικό Ναύπλιο. Επισκέψου τους χώρους του για να δεις την πιο σπάνια συλλογή από κομπολόγια και προσευχητάρια διάφορων θρησκειών. Τα εκθέματα χρονολογούνται από τα μέσα του 16ου αιώνα ενώ φτάνουν μέχρι τον 20ο. Αλλα φτιαγμένα από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι μαστίχα, κεχριμπάρι φατουράν, μαύρο και κόκκινο κοράλλι, κόκαλο και άλλα υλικά, ακόμη διαθέτει και μια συλλογή από προσευχητάρια ινδουιστών, βουδιστών, μουσουλμάνων, καθολικών και Ελλήνων.