Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

72663 Επισκέψεις στο άρθρο

Το αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας εκθέτει ευρήματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου που έχουν ανασκαφεί στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας. Δείτε ευρήματα από τάφους, όπως αγγεία, όπλα και κοσμήματα, προτομές και αγάλματα, μακέτα θολωτού τάφου, επιγραφές και ειδώλια. Συνεχίστε στην αίθουσα των ρωμαϊκών χρόνων και θαυμάστε πορτρέτα, γλυπτά και κοσμήματα. Στον προαύλιο χώρο του μουσείο ξεχωρίστε επιτύμβιες στήλες, επιγραφές και τους τιμητικούς βωμούς. Αν και οι εκθέσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές της ιστορίας της Ημαθίας, διότι απουσιάζουν εκθέματα από την προϊστορική περίοδο (περιοχή Νικομήδειας), θα τροφοδοτήσετε τη σκέψη σας με πλούσιο υλικό από την ιστορία του ευρύτερου τόπου, κομμάτι του οποίου είναι και η Βέροια.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: 0
 
  • loukia

    Η παναγία Σουμελά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... Ο μητροπολίτης παντελεήμων σώφρων, κ.τ.λ. να προσέξει πολύ πιο καλύτερα την μονή, κ.τ.λ. από κάποια μικροπροβλήματα...

      1
  • Τιμόθεος

    Επίσης, η όμορφη και βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια για μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

      1