Λαχανιά και τζιγεροσαρμάς!

3750 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι τοπικές γεύσεις της Αλεξανδρούπολης αναμφίβολα θα σας ξυπνήσουν τις αισθήσεις και θα σας δώσουν θετική ενέργεια.

 
Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που σου φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα. Μια πόλη - κλειδί της Ελλάδας, είτε φεύγεις είτε έρχεσαι από ανατολή και δύση. Προσφέρεται τόσο για εξορμήσεις, για να εξερευνήσετε την ιστορία της, όσο και για να ανακαλύψετε τη φύση με τις μικρές παραδεισένιες φωλιές της που παραμένουν εκεί για εσάς, να μαθαίνετε διαρκώς από το σήμερα.

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη σίγουρα θα σταματήσετε για να ξαποστάσετε σε κάποια από τις άφθονες καφετέριες που βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το λιμάνι. Η αγορά της πόλης της πόλης απλώνεται σε μικρά καλόγουστα καταστήματα στις κεντρικές οδούς της όπου πεζός μπορεί κανείς να τη διανύσει σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα. Τα καταστήματα βρίσκονται ανάμεσα στα ευρύχωρα καφέ της πόλης οπότε οι στάσεις για καφεδάκι και ατέρμονη συζήτηση με την παρέα κρίνεται απαραίτητη, ενώ η συνεχόμενη πασαρέλα προσφέρει μικρά και ενδιαφέροντα για το μάτι διαλείμματα. Τα καταστήματα της πόλης είναι ένας πραγματικός παράδεισος για πιστωτικές κάρτες με μεγάλα όρια, καθώς σε όλα τα σοκάκια της μπορείτε να βρείτε από κυνηγετικά ρούχα, μέχρι high tech αξεσουάρ για το τετρακίνητό σας.  

Hot trends στην κουζίνα
Η κουζίνα της Αλεξανδρούπολης προσφέρει ένα συνδυασμό από αρώματα και γεύσεις της Δύσης και της Ανατολής. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ και το εξαιρετικό κρασί και τσίπουρο που παράγονται στην περιοχή συνοδευόμενα από φρέσκα, τοπικά ψάρια και κρεατίλα μπορούν να βρεθούν σε κάθε παραλιακή ή μη ταβέρνα. Το καλύτερο που έχει να μας παρουσιάσει αυτή η ακριτική πόλη όμως είναι οι νόστιμες λιχουδιές της, η φήμη των οποίων ξεπερνά τα όριά της.
Δοκιμάστε κι απολαύστε:
  • Λαχανιά: Θεωρείται κορυφαίο φαγητό για τον χειμώνα. Η λαχανιά αποτελείται ζυγούρι ή μοσχάρι μαγειρεμένο με λάχανα, ντοματάκια και κόκκινη καυτερή πιπεριά.
  • Τζιγεροσαρμάς: Μαγειρεύτεται συνήθως το Πάσχα και αποτελείται από ρύζι, συκωτάκια αρνίσια, αντεράκια, κρεμμυδάκια και μυρωδικά τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη.
  • Καβουρμάς: Ένα πιάτο από βρασμένα κομμάτια κρέατος πηγμένα με το ζωμό τους και έξτρα καρυκεύματα.
  • Βάτος τηγανητός: Πρόκειται για ένα ψάρι που μοιάζει με σαλάχι και συνδυάζεται ιδανικά με σκορδαλιά.