Λουτράκι, νυχτερινή άποψη

Λουτράκι, νυχτερινή άποψη

Η παραλία στο Σαπούνθι

Η παραλία στο Σαπούνθι

Περίπατος στην προκυμαία του Λουτρακίου

Περίπατος στην προκυμαία του Λουτρακίου

Ιαματικά λουτρά και χαλαρές βόλτες

29807 Επισκέψεις στο άρθρο

Το σημερινό Λουτράκι είναι μια ζωντανή και δραστήρια πολιτεία με ιδιαίτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, γνωστό κυρίως για τα Ιαματικά Λουτρά του, το πολυτελές Καζίνο και τις θαυμάσιες ακτές του. Κατά μήκος της ευχάριστα διαμορφωμένης προκυμαίας βρίσκονται παραταγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες που το καλοκαίρι γεμίζουν  από κόσμο αφού απέχουν μόλις λίγα μέτρα από την οργανωμένη παραλία.

Το αρχαίο όνομα του Λουτρακίου ήταν Θέρμαι και οι ιδιότητες των ιαματικών νερών του ήταν ήδη γνωστές από τους κλασικούς χρόνους. Η πρώτη καταγραμμένη αναφορά στα νερά του Λουτρακίου γίνεται από τον Ξενοφώντα. Αργότερα εδώ θεραπεύτηκε ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας. Η συστηματική αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρακίου άρχισε 1874 μετά τη δημιουργία του δημοτικού λουτρικού καταστήματος.
Σιγά- σιγά η φήμη των θεραπευτικών ιαματικών νερών του Λουτρακίου πέρασε τα σύνορα της χώρας, γεγονός που προκαθόρισε τη μετέπειτα πορεία του. Το 1925 αναγνωρίστηκε επίσημα ως διεθνής υδροκλιματολογικός θεραπευτικός σταθμός και σήμερα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά παραθεριστικά κέντρα της χώρας, τηλ. 22260-23500.