Το ακρογιάλι της Μυλοκοπής

Το ακρογιάλι της Μυλοκοπής

Η παραλία στο Λουτράκι είναι απλωτή και στρωμένη  με βοτσαλάκι

Η παραλία στο Λουτράκι είναι απλωτή και στρωμένη με βοτσαλάκι

Η παραλία στο Σαπούνθι

Η παραλία στο Σαπούνθι

Οι παραλίες με μια ματιά

29813 Επισκέψεις στο άρθρο

Λουτράκι: Μπροστά από τη σύγχρονη λουτρόπολη απλώνεται μια εκτεταμένη αμμουδερή παραλία (3 χλμ. μήκος), οργανωμένη και πολυσύχναστη. Σε ελάχιστη απόσταση βρίσκονται δεκάδες εστιατόρια και καφέ. Στην έξοδο του Λουτρακίου προς Βουλιαγμένη υπάρχουν μικρές παραλίες κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
 
Όρμος Αγριλιού: Πηγαίνοντας παραλιακά από Λουτράκι για Βουλιαγμένη, θα δείτε δεξιά σας την ακτή Αγριλιού. Πρόκειται για μικρούς, συνεχομένους όρμους που προσεγγίζονται με στενό ασφάλτινο δρόμο. Είναι πολυσύχναστοι και τους προτιμούν κυρίως οικογένειες.
 
Λίμνη Βουλιαγμένη. Στην λίμνη Βουλιαγμένη μπορείτε να βουτήξετε παντού. Τα νερά είναι στην αρχή ρηχά, ενώ αργότερα βαθαίνουν απότομα. Η πιο καλή παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο, υπάρχουν ομπρέλες ξαπλώστρες και ντουζιέρες, το παρακείμενο καφέ διευκολύνει τους κολυμβητές παρέχοντάς όλα τα απαραίτητα.
 
Αρχαίο Ηραίο: Μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο αναπτύσσεται μια  μικροσκοπική παραλία με βαθιά γαλάζια νερά.
 
Σαπούνθι, Μυλοκοπή, Σκαλωσιά, Σκάλωμα: Αν θελήσετε να αναζητήσετε τις κρυφές ομορφιές  αυτού  του εντυπωσιακού τόπου αφήστε τη λίμνη της  Βουλιαγμένης  και εξερευνήστε τις βόρειες ακτές του Κορινθιακού. Από τους οικισμούς Πανόραμα, Στέρνα και Σκαλωσιά θα προσεγγίσετε την βραχώδη ακτή Σαπούνθι, την διπλή παραλία Λάκκα Ζέζα και την πανέμορφη παραλία της Μυλοκοπής που χάνεται ανάμεσα σε πεύκα και βράχια. Βέβαια καθώς η περιοχή είναι άναρχα αναπτυγμένη με πολλούς χωμάτινους δρόμους, θα σας δυσκολέψει λίγο, άλλα σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο η οποία ταλαιπωρία. Ενδιαφέρουσα είναι μια βόλτα ως την μικρή ακτή Σκάλωμα που βρίσκεται ανάμεσα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σχίνο.