Το ήξερες; Αυθεντικό έργο του El Greco βρίσκεται στη Σύρο

5443 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε για το πιο πολυπολιτισμικό νησί του Αιγαίου. Η Σύρος με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Ερμούπολη σε προσκαλεί να δεις από κοντά ένα αυθεντικό έργο του El Greco που ελάχιστοι ήξεραν πως είναι στη Σύρο, μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου και πολλά άλλα.

 
Δες το έργο του El Greco στην ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πήγαινε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη και δες κάτι που ελάχιστοι γνώριζαν. Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα αυθεντικό έργο του Εl Greco, ή κατά κόσμον Δομήνικου Θεοτοκόπουλου,  βρίσκεται στο ναό και σε περιμένει να τη θαυμάσεις. Η εικόνα που δημιουργήθηκε πριν το 1567 όταν ο ζωγράφος ήταν σε νεαρή ηλικία και βρίσκεται στο ναό περίπου από το 1850 και επιβίωσε ακόμα και από τον βομβαρδισμό του ναού το 1943.

Πήγαινε στη μικρογραφία της «Σκάλας του Μιλάνου» στο πανέμορφο θέατρο Απόλλων
Μπες οπωσδήποτε στο θέατρο Απόλλων τη «Μικρή Σκάλα του Μιλάνου» που δεσπόζει στην πλατεία Βαρδάκα από το 1864. Θαύμασε την μεγαλοπρεπή διακόσμηση που σε ταξιδεύει σε αντίστοιχα θέατρα της Ευρώπης και νιώσε την αύρα της αξέχαστης Μαρίκας Κοτοπούλη που το 1953 έδωσε στη σκηνή του την τελευταία της παράσταση.

Φτάσε στον Σαν Τζώρτζη και δες τη θέα με πανοραμική άποψη της Ερμούπολης
Ανέβα στο λόφο της Ερμούπολης βολτάροντας στα καλντερίμια της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και φτάσε ως την εκκλησία του Σαν Τζώρτζη, τη Μητρόπολη των Καθολικών. Από εκεί δες μια πανοραμική άποψη της Ερμούπολης και όλη την θέα προς τον κόλπο. Επιστρέφοντας στην πόλη κατευθύνσου στην πλατεία  Μιαούλη και δες το θαυμάσιο δημαρχείο που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλερ.

Πήγαινε για μπάνιο στα Αστέρια την πιο ξεχωριστή παραλία της Σύρου και κάνε βουτιές με θέα τα νεοκλασσικά
Η πιο ξεχωριστή παραλία της Σύρου βρίσκεται στα Αστέρια. Πήγαινε στο βόρειο άκρο της Ερμούπολης και βρες την πιο διάσημη αστική παραλία του νησιού. Κάνε το μπάνιο σου έχοντας για θέα τα πανέμορφα νεοκλασσικά της περιοχής και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα δες πως τα Αστέρια δεν είναι κλασσική παραλία. Δεν θα δεις ούτε άμμο ούτε ομπρέλες αλλά μια πλατφόρμα ιδανική για βουτιές και σκάλα για κατάβαση και ανάβαση στην παραλία!
 

Tags: ΣΥΡΟΣ