Γκιόλα ,Θάσος-www.go-thassos.gr

Γκιόλα ,Θάσος-www.go-thassos.gr

Το μέρος που θυμίζει παράδεισο

18897 Επισκέψεις στο άρθρο

H διαμονή στη Θάσο είναι αλλιώτικη. Θες να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα, φυσική ομορφιά, σπορ και γραφικά μέρη; Τότε καλωσόρισες στο «διαμάντι» του Β. Αιγαίου.

Ένα «σμαραγδένιο» μυστικό είναι η Θάσος, το οποίο είναι καλά κρυμμένο για πολλούς ακόμη. Η γεωγραφική της θέση στο χάρτη ίσως αποτελεί εμπόδιο για τους κατοίκους του νότου, ωστόσο όσοι την επισκεφτούν μαγεύονται γιατί διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά.

Κοινοποίησέ το »



Οι ονειρικές παραλίες Σαλιάρα και Γκιόλια με τα καταπράσινα πευκοδάση και τους δαντελωτούς ορμίσκους μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.
Η Θάσος είναι κάτι σαν να λέμε η Αίγινα/Ύδρα για τους Βορειοελλαδίτες λόγω κοντινής  απόστασης βεβαίως. Όμως η Θάσος είναι κάτι πολύ παραπάνω . Το νησί αυτό διαθέτει εκατοντάδες πράγματα, που μπορείς να δεις και να κάνεις. Ανάμεσα σε αυτά και η  Σαλιάρα που είναι μια μικρή εξωτική παραλία στη βόρεια Θάσο και βρίσκεται 5χλμ από το Λιμένα. Η παραλία διαθέτει άσπρο πετραδάκι και το χρώμα του νερού καταγάλανο. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε τη Γκιόλα , που είναι μία φυσική βραχώδης πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς. Το ύψος των βράχων φτάνει τα 8 μέτρα από το οποίο πολλοί λουόμενοι βουτούν. 



Τα σπορ εδώ έχουν κυρίαρχη θέση. Κάνε ποδηλασία, ιππασία, πεζοπορία.
 Η Θάσος έχει ξακουστή φήμη  για τα πολλά μονοπάτια και περάσματα που διασχίζουν το νησί. Είναι γεγονός, πως οι επισκέπτες προτιμούν να επισκέπτονται τα χωριά το ένα μετά το άλλο με πεζοπορία, καθώς η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο. Εδώ η ποδηλασία είναι όνειρο, αφού οι χωμάτινες διαδρομές βρίσκονται  σε αρμονία με τη φύση και προσκαλούν ποδηλάτες για όμορφες βόλτες.  Μπορείς να πας και με 4Χ4, ίσως η πεζοπορία και η ποδηλασία  να σε φέρουν πιο κοντά στη φύση, ωστόσο με το ποδήλατο θα είστε πιο άνετοι.
 
Τα παραδοσιακά μακεδονίτικα σπιτάκια στην Παναγιά κλέβουν την  παράσταση με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.
Θάσος δεν σημαίνει μόνο θάλασσα, τα ορεινά χωριά του νησιού σε βάζουν σε ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Πήγαινε στα νότια του νησιού και δες τα διώροφα σπίτια του χωριού Παναγιά ξεχωρίζουν για την ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Οι τετράριχτες κεραμοσκεπές καλυμμένες με σχιστολιθικές πλάκες θα σε κάνουν να θες να ζήσεις εκεί για πάντα. Μία όμορφη εμπειρία μπορείς να αντλήσεις και από την εκκλησία της Παναγιάς που οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα και δεσπόζει στις υψηλότερες γειτονιές του χωριού.
 


Από το αρχαίο θέατρο θα δεις τη Μακεδονία απέναντι
Μια αποκάλυψη! Ξεκίνα τη διαδρομή σου από το παλιό λιμάνι και σε λιγότερο από μισό χιλιόμετρο θα βρεις το κτισμένο, κατά τον 3ο αιώνα π.Χ., θέατρο. Από εκεί μπορείς να δεις το στενό θαλάσσιο πέρασμα που χωρίζει το νησί από τη γη της Μακεδονίας και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από το πόσο κοντά είναι. Φεύγοντας επίλεξε να περπατήσεις στο μονοπάτι που οδηγεί στην αρχαία Ακρόπολη μέσα από το πευκόδασος.


 

Tags: ΘΑΣΟΣ