Το πιο παρθένο μέρος της Ελλάδας

Διαβάστηκε από 2773 αναγνώστες

Φύγε τώρα για ένα σημείο που μοιάζει πραγματικά να μην πάτησε ανθρώπινο πόδι.

 
Στο δάσος του Φρακτού. Είναι το πιο παρθένο μέρος της Ελλάδας και διατηρητέο μνημείο της φύσης από την Ουνέσκο.
Θυμάστε εκείνα τα ρώσικα ομιχλώδη τοπία με τις σημύδες, το εθνικό δέντρο της Ρωσίας, στις ταινίες του μεγάλου δημιουργού Αντρέι Ταρκόφσκι; Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το δάσος Φρακτού. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Ζαγκραντένια από το βουλγαρικό τοπωνύμιο, ενώ έχει καταγραφεί ως «παρθένο» ήδη από το 1979 και το 1980 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης. Περιφερειακά του δάσους εκτείνεται μια ευρύτερη προστατευτική ζώνη, που τελεί υπό καθεστώς μερικής προστασίας, καθώς απαγορεύονται η βοσκή και το κυνήγι, ενώ επιτρέπονται η ελεγχόμενη υλοτομία και η δασική αναψυχή.

Μπες στο σπήλαιο του Μααρά και θα δες πού έζησαν τα ελληνικά προϊστορικά μαμούθ 
Πήγαινε στο εντυπωσιακό σπήλαιο Πηγών Αγγίτη και δες το μέρος στο οποίο ζούσαν κατά τα προϊστορικά χρόνια τα ελληνικά μαμούθ και οι ρινόκεροι. Δες την επιβλητική αίθουσα Ακρόπολη, τη μεγαλύτερη αίθουσα που έχει ανακαλυφθεί σε ελληνικό σπήλαιο και θαύμασε τον διάκοσμο, αλλά και το ποτάμι που τη διαρρέει δημιουργώντας υπογειες όχθες και ένα πραγματικά απόκοσμο σκηνικό. Οι ανασκαφές στο σπήλαιο έφεραν στο φως οστά προϊστορικών ζώων (ρινόκερου και μαμούθ) που επιλεκτικά εκτίθενται στο Μουσείο Δράμας. 

Πήγαινε στην Επίδαυρο του Βορρά, το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και δες τον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο
Πήγαινε μόλις 19 χιλιόμετρα από τη Δράμα και εξερεύνησε τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Την ξακουστή ρωμαϊκή αποικία που ιδρύθηκε το 356 π.Χ. Δες το υπέροχο αρχαίο θέατρο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η Επίδαυρος του Βορρά. Περιπλανήσου στο δάσος Ελατιάς - Καρά Ντερέ και απόλαυσε το ανεπανάληπτο θέαμα της φύσης στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Βόλτα στο ιστορικό Δοξάτο και θαύμασε τα πανέμορφα νεοκλασσικά
Πήγαινε στην κωμόπολη Δοξάτο στον κάμπο της Δράμας. Περιπλανήσου στους δρόμους τις πόλης και δες τις μεσοπολεμικές κατοικίες και τα πανέμορφα νεοκλασικά τα οποία παραπέμπουν στην χρυσή εποχή της καπνοκαλλιέργιας. Ακολούθως προχώρα προς τις Πηγές του κεφαλαρίου που βρίσκονται σε ειδυλλιακή τοποθεσία με πλατάνια, νερά αλλά και ταβέρνες για ξεκούραση και μεζέδες. Μην παραλείψεις να δεις την Καλή Βρύση ένα χωριό που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα με γραφικά σοκάκια και απίστευτη θέα στον κάμπο.

Tags: ΔΡΑΜΑ
 

που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

 • Διαμονή μέσα στην ιστορία της Δράμας

  Στο Hydrama Grand Hotel Δύση και Ανατολή συναντιούνται δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο κράμα τεχνολογικής αρτιότητας, πολυτέλειας και πολιτισμού. Μπροστά στον υδροβιότοπο της Αγ. Βαρβάρας στη Δράμα, η αναπαλαιωμένη καπναποθήκη Spierer στεγάζει πλέον ένα μοναδικό ξενοδοχείο βιομηχανικής αισθητικής.
   2521033322 Περισσότερα
 • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

  Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
   2523023350, 6945155425 Περισσότερα
 • Βρες την ουσία της φιλοξενίας!

  Το Hotel Villa Tasko είναι ένα ήσυχο και άνετο μέρος με ιδιωτικό parking για να μείνετε στη Δράμα. Αντιπροσωπεύει την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας και είναι συνώνυμο της ιστορίας της πόλης, αλλά και της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών, της άνεσης, της πολυτέλειας και της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεών του.
   2521024000 Περισσότερα