Τρέχουμε μετά... κρασιού!

2202 Επισκέψεις στο άρθρο

Η έναρξη της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας 2017 θα γίνει με έναν αγώνα δρόμου τον 1ο Drama Wine Trail στον οποίο καλούνται αθλητές από όλη την Ελλάδα, ο οποίος σχεδιάστηκε να περνά μέσα από Οινοποεία και αμπελώνες, στην Αδριανή Δράμας.

 

Ο αγώνας εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» και έχει φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο αγώνας αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης των αμπελώνων και των οινοποιίων της ηδωνικής Γης της Δράμας. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της αμπελοπαραγωγού Γης και να περάσουν μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα και οινοποιία σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου.

Η εκκίνηση δίνεται μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Αδριανής, με κατεύθυνση ανατολικά και διασχίζοντας το γραφικό χωριό κατευθύνστε προς το πρώτο οινοποιείο που θα διέρθει η διαδρομή, το οινοποιείο Μανωλεσάκη «Γέννημα Ψυχής». Περνάει μέσα από αυτό και κατευθείαν κατηφορίζει προς τη γέφυρα του χειμάρρου, για να ανηφορίσει στη συνέχεια μέσα από αμπελώνες προς το οινοποιείο «Νίκου Λαζαρίδη». Περνά μέσα από το κτήμα και συνεχίζει με κατεύθυνση πλέον δυτικά διαμέσου αμπελώνων για να κατηφορίσει από χωματόδρομο και να διασχίσει κάθετα τον χείμαρρο. Συνεχίζει σε αγροτικούς δρόμους ήπιας κλίσης και στη συνέχεια σε μονοπάτι για να φτάσει στο επόμενο οινοποιείο, το «Οινογέννεσις». Περνά μέσα από αυτό και παίρνεο πλέον την πορεία επιστροφής προς την Αδριανή και περνώντας από χωματόδρομους και αμπελώνες κατευθύνεται στο οινοποιείο «Κώστα Λαζαρίδη». Διέρχεται μέσα από τον χώρο παραγωγής και τα εντυπωσιακά κελάρια του και μπαίνει στο τελευταίο χιλιόμετρο στον οικισμό για να τερματίσει στο σημείο από όπου είχε ξεκινήσει.

Tags: ΔΡΑΜΑ
 

που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

    Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
     2523023350, 6945155425 Περισσότερα