Πάρος: Χρυσή Ακτή - Τσερδάκια

18871 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, για ένα τόπο όπου από το 1993 φιλοξενεί αδιάλειπτα τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας!

Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, ίσως οι καλύτερες της Μεσογείου!

Ακόμη και όταν οι θεοί των ανέμων κρατούν την ανάσα τους και όλο το Αιγαίο ησυχάζει, στη θαλάσσια περιοχή της Χρυσής Ακτής φυσά πάντα ένα απαλό αεράκι, κατάλληλο για να δώσει ώθηση στο σκάφος. Η παραλία ξεδιπλώνει την αμμουδερή αγκαλιά της στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς απέναντι από την Νάξο.
Είναι η μεγαλύτερη του νησιού με μήκος που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα, σχεδόν στο σύνολο τους αξιοποιημένα.

Αμέσως μετά ακολουθεί η ακρογιαλιά Τσερδάκια ή Νέα Χρυσή Ακτή ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, μόνο που είναι αρκετά μικρότερη. Το τι γίνεται εδώ τον Αύγουστο δεν περιγράφεται. Σχετικοί και άσχετοι με την ιστιοπλοΐα, κυρίως όμως νεόκοσμος περιφέρεται άσκοπα μέσα στο λιοπύρι και την καυτή άμμο. Όταν όμως μπουν τα πολύχρωμα πανιά στο νερό, το θέαμα είναι μαγευτικό και δεν μπορείς παρά να το απολαύσεις, ακόμη και αν δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με το άθλημα. Και στις δυο παραλίες υπάρχουν καταστήματα ενοικιάσεως ιστιοσανίδων και όλου του σχετικού εξοπλισμού.

Φυσικά και οι δυο είναι ιδανικές για μπάνιο αφού έχουν ρηχά νερά και είναι βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία. Αν θελήσετε να ξεφύγετε από το συνωστισμό, σε μικρή απόσταση- τόσο προς βορρά όσο και προς νότο- θα βρείτε λιγότερο αξιοποιημένες ακτές.

Εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοσανίδα, αλλά και kitesurf υπάρχουν στην παραλία Σάντα-Μαρία και στην Πούντα, απέναντι από την Αντίπαρο.

Χρηστικά
www.paroskite.com
www.sunwind.gr
http://paroswindsurfcenter.com