Ρόδος: Πρασονήσι

18837 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν βρεθείτε στην πόλη της Ρόδου και δείτε αυτοκίνητα φορτωμένα με ιστιοσανίδες, θα διαπιστώσετε ότι όλα έχουν τον ίδιο προορισμό, την παραλία Πρασονήσι.

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και απέχει από τη πόλη της Ρόδου ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν 100 χιλιόμετρα. Ο δρόμος στο σύνολό του είναι ασφάλτινος, εκτός από ένα πολύ μικρό τμήμα βατού χωματόδρομου στο τέλος. Εδώ μόνο και μόνο η γεωμορφολογία της περιοχής θα σας συνεπάρει.

Ένας απόκρημνος βράχος τραβιέται προς το πέλαγος, λες και θέλει να ξεκόψει από το υπόλοιπο κορμί του νησιού και να φύγει στα βαθιά. Μόνο μια μικρή αμμουδερή γλώσσα ξηράς, μήκους μερικών εκατοντάδων μέτρων και πλάτους μόλις λίγων μέτρων φαίνεται να συγκρατεί την βραχώδη χερσόνησο, δημιουργώντας δύο ξεχωριστές παραλίες. Εδώ είναι το παράδοξο και συνάμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με το windsurf. Το Πρασονήσι ενδείκνυται για αυτό το σπορ όλο το εικοσιτετράωρο, μια και όταν στη μια παραλία υπάρχει νηνεμία, στην άλλη γίνεται χαλασμός από αέρα και αντίστροφα! Έτσι δικαιολογημένα η περιοχή καθιερώθηκε ως ο καλύτερος σερφότοπος της Δωδεκανήσου και όχι μόνο. Λίγα συγκροτήματα νοικιαζόμενων δωματίων και ισάριθμα ταβερνάκια εξυπηρετούν τους ηλιοκαμένους σέρφερς. Υπάρχουν ναυαγοσώστες και σκάφη ασφαλείας για τους άτυχους που θα παραστρατήσουν και θα ξανοιχτούν στα βαθιά.

Το βράδυ το ηθικό διατηρείται υψηλό με τις συζητήσεις για ανέμους, άλματα, και επιδόσεις σκαφών να ανεβαίνουν στο ζενίθ με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι…

Χρηστικά
http://www.prasonisicenter.com
www.prasonisi.com
https://prasonisi-beach.com