Λευκάδα: Βασιλική

18832 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι δυο βασικοί οδικοί άξονες που διατρέχουν τη δυτική και ανατολική ακτή της Λευκάδας συγκλίνουν στον όρμο της Βασιλικής που κρύβεται πίσω από τη βράχινη απόληξη του ακρωτηρίου Λευκάτας. Στο μυχό αυτής της γαλάζιας αγκαλιάς ξεκουράζεται η μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη που απέχει 35 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού.

Η περιοχή είναι ένα από τα γνωστότερα θέρετρα της Λευκάδας. Διαθέτει άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό, πολλά εστιατόρια, ταβερνάκια και οργανωμένο camping. Επιπλέον για τους Λευκαδίτες "fun" του αθλήματος του windsurf και όχι μόνο, προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες σε όλο το Ιόνιο για στιγμές αδρεναλίνης και κορυφαίων συγκινήσεων.

Η παραλία της Βασιλικής συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα ανά τον κόσμο πεδία δράσης windsurf! Εδώ μάλιστα συμβαίνει και το εξής παράδοξο. Ενώ γενικά η θάλασσα είναι ήσυχη, οι τοπικοί άνεμοι (θερμικός άνεμος στην τεχνική ορολογία) που πνέουν αυξανόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι, δίνουν μεγάλες ταχύτητες και εκπληκτικές επιδόσεις στις ιστιοσανίδες ενώ στα kite surf τη δυνατότητα για θεαματικά άλματα.

Από νωρίς τον Ιούλιο, λάτρεις του σπορ από όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως από την Ιταλία, την Αγγλία και τη Γερμανία κατακλύζουν την περιοχή και σκορπούν τα πανιά τους κεντώντας με ζωηρά χρώματα τον ασπροκέντητο θαλασσινό καμβά. Παρόμοιες συνθήκες ανέμου θα συναντήσετε και στο βορειότερο τμήμα της Λευκάδας, στην τοποθεσία Μήλος.

Χρηστικά
www.clubvass.com
www.milosbeach.gr
https://nefeliwindclub.com