Ναύπακτος: Ακτές Δωρίδας

18808 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο Μοναστηράκι Δωρίδας, δυτικά από το γραφικό λιμανάκι απλώνεται το εντυπωσιακό τοπίο της ακτής και της λιμνούλας, στη θέση Παραθάλασσο. Πρόκειται για ένα μικρό γεωφυσικό θαύμα από αυτά που γέννησαν οι βίαιοι σεισμοί που στο πέρασμα των αιώνων διαμόρφωσαν τις ακτές, το βυθό και το γεωλογικό προφίλ του Κορινθιακού κόλπου.

Στα δυτικά ο όρμος καταλήγει στο ακρωτήρι «Κόκκινος» όπου προσδιορίζεται η θέση της αρχαίας πόλης Ερυθρές η οποία καταποντίστηκε στη θάλασσα μετά από ισχυρό σεισμό. Πίσω από το ακρωτήρι απλώνει το αμμουδερό της τόξο η ζαχαρένια παραλία της Χιλιαδούς, ιδανική το καλοκαίρι για κολύμπι αλλά και ανάλογα οργανωμένη για θαλάσσια σπορ .

Όλη αυτή η ακτογραμμή μέχρι την παραλία Γρίμποβο της Ναυπάκτου καθώς βρίσκεται πάνω στα θαλάσσια ρεύματα του Κορινθιακού κόλπου αλλά και στη συνάντηση των ψηλών βουνών της Ναυπάκτου με την θάλασσα, χαρακτηρίζεται από τοπικά ισχυρά φαινόμενα ανέμων που συμφώνα με τους ειδικούς είναι ιδανικά για kite surf και wind surf.

Επιπλέον καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Εύηνο, μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό εναλλακτικές συγκινήσεις κάνοντας ράφτινγκ αλλά και μαθήματα κανόε - καγιάκ, εφόσον βέβαια το ποτάμι κρατά αρκετό νερό τους καλοκαιρούς μήνες.

Φυσικά το ενδιαφέρον εδώ μονοπωλείται από την πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου, το γραφικό Μοναστηράκι και την ενδιαφέρουσα ορεινή Ναυπακτία.

Πληροφορίες για όλα τα θαλάσσια αθλήματα θα σας δώσει ο δραστήριος Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου που λειτουργεί από το 1964 και στοχεύει στην προώθηση του ναυταθλητισμού και των θαλάσσιων σπορ εν γένει http://nonafpaktos.blogspot.gr.