Αρχοντική διαμονή μια ανάσα από τις θερμές πηγές !

3778 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία των Θερμών και τα ιαματικά λουτρά,οι πρόσφατα ανακαινισμένοι χώροι του ξενοδοχείου Νεφέλη στην Ικαρία αντανακλούν μια αίσθηση αρχοντιάς, υψηλής ποιότητας και γαλήνης προσφέροντας μοναδικές ανέσεις.

Οι χώροι του ξενοδοχείου Νεφέλη είναι πρόσφατα ανακαινισμένοι, προσφέροντας ένα πολύ ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον. Μόλις 200 μέτρα από την θάλασσα, μετά το μπάνιο σας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις πλούσιες ποικιλίες και τα εξαίσια γεύματα που προσφέρουν τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα γραφικά καφενεία σε πολύ χαμηλές τιμές.

Και φυσικά η παράδοση στην Ικαρία λέει ότι μετά το φαγητό ακολουθεί και μία καλή παρτίδα τάβλι! Απολαύστε τη διαμονή σας στο νησί που συνδυάζει την ξεκούραση με την απόλυτη διασκέδαση, τα μοναδικά πανηγύρια και τους πρωτότυπους γάμους, τις μοναδικές παραλίες με τα καλύτερα ιαματικά νερά. Το ξενοδοχείο Νεφέλη αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η προσπάθειά για άψογες υπηρεσίες και φιλοξενία, είναι συνεχής!
Το ιστορικό όνομα ΝΕΦΕΛΗ:
Στην ελληνική μυθολογία, η Νεφέλη σχετίζεται με το μύθο του Φρίξου και της Έλλης.
Η Νεφέλη υπήρξε η θεά της Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον μύθο την δημιούργησε ο Δίας δίνοντάς της την μορφή της Ήρας προκειμένου να ξεγελάσει τον Ιξίωνα. Από την ένωσή τους γεννήθηκαν οι Κένταυροι, τους οποίους βοήθησε η Νεφέλη στη συμπλοκή τους με τον Ηρακλή.

Η Νεφέλη παντρεύτηκε τον βασιλιά Αθάμαντα, ο οποίος αργότερα ξαναπαντρεύτηκε την Ινώ. Τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, ο Φρίξος και η Έλλη, αποτέλεσαν αντικείμενο μίσους από την Ινώ, η οποία ήθελε να δει στο θρόνο τους δικούς της γιους, Λέαρχο και Μελικέρτη. Η Ινώ κατάφερε να πείσει τις γυναίκες να βράσουν κρυφά από τους άντρες τους το σιτάρι που είχαν για σπορά, με αποτέλεσμα να πέσει πείνα στη χώρα. Ο βασιλιάς απελπισμένος ζήτησε την βοήθεια του Μαντείου των Δελφών, αλλά η Ινώ δωροδόκησε τους κομιστές του χρησμού λέγοντας ότι για να εξαγνιστεί το κακό έπρεπε να θυσιαστεί ο Φρίξος. Την τελευταία στιγμή η Νεφέλη έστειλε στο βωμό ένα φτερωτό χρυσό κριάρι, το οποίο έσωσε τα δυο της παιδιά και τα απομάκρυνε πετώντας πάνω από τη θάλασσα. Η Έλλη όμως έπεσε στα νερά και χάθηκε κι από τότε η θάλασσα σε εκείνο το σημείο πήρε το όνομα Ελλήσποντος, ενώ ο Φρίξος έφτασε ως την Κολχίδα, όπου χάρισε το κριάρι με το χρυσόμαλλο δέρας στον βασιλιά Αιήτη και παντρεύτηκε την κόρη του, Χαλκιόπη.

Σήμερα...
Το ξενοδοχείο 3 ***  Νεφέλη είναι το νεότερο και πιο σύγχρονο που υπάρχει στην περιοχή των Θερμών. Βρίσκεται μέσα στη φύση, στο χωριό Θέρμα, δίπλα στην λουτρόπολη, κάτι που το καθιστά ιδανικό για ιαματικό τουρισμό, αλλά όχι μόνο.

Τα Θέρμα βρίσκονται πολύ κοντά στον `Αγιο Κήρυκο και έχουν συνεχόμενη συγκοινωνία, όμως βρίσκονται μακριά από τη φασαρία του κέντρου.

Οι επισκέπτες μπορούν πολύ εύκολα να κατέβουν στην αμμώδη παραλία του χωριού, αφού βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω.

Πέρα από τους πολύ άνετους χώρους του ξενοδοχείου, παρέχει και πρωινό στην ταράτσα, με πολύ όμορφη θέα, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα γραφικά καφενεία που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω, σχεδόν μέσα στην θάλασσα!

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες των ραδιούχων ιαματικών πηγών Θερμών, Ικαρίας:
Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια εφάρμοσε τη λουτροθεραπεία για θεραπευτικούς σκοπούς σε νερά των οποίων η θερμοκρασία και η χημική σύσταση διέφεραν από τα συνηθισμένα νερά.

Τα χαρακτηριστικά των Ιαματικών Μεταλλικών πηγών Ικαρίας είναι τα εξής:
Η αυξημένη θερμοκρασία του νερού.
Η πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα τους σε διαλελυμμένα στερεά συστατικά.
Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε σπάνια ή και φαρμακολογικά δραστικά συστατικά όπως είναι το ράδιο, το θείο, το χλωριούχο νάτριο κτλ.

Μεταξύ των συστατικών που εμπλουτίζουν τις πηγές συμπεριλαμβάνονται και τα αέρια όπως:
οξυγόνο
διοξείδιο του άνθρακα
υδροθείο
ραδόνιο
άζωτο

Η αυξημένη περιεκτικότητα των πηγών σε διαλυμμένα στερεά συστατικά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη θερμοκρασία την οποία έχουν και στη σύσταση του λιθολογικού υπεδάφους της περιοχής.

Ο εμπλουτισμός τους σε άλατα, σε αέρια καθώς και σε ραδιούχα στοιχεία (ράδιο, ραδόνιο) αποτελούν μαζί με την υψηλή θερμοκρασία παράγοντες οι οποίοι προσδίδουν στα νερά θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι ονομάζονται ιαματικά.

Οι πηγές της Ικαρίας ανήκουν στην κατηγορία των Αλιπηγών. Προέρχονται από νερά τα οποία πορεύονται από τεκτονικά ρήγματα και από μεγάλο βάθος. Το ράδιο εμπλουτίζει τα νερά των πηγών καθώς αυτά πορευόμενα προς την επιφάνεια συναντούν και έρχονται σε επαφή με πετρώματα στα οποία υπάρχουν έστω και μικρές ποσότητες ραδιενεργών ορυκτών.

Τα κοιτάσματα αυτά είναι λεμωνίτες, εντός των μαρμάρων της περιοχής του Αγίου Κηρύκου και χαλαζιακές φλέβες με σιδηροπυρίτη και χαλκοπυρίτη. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει παρουσία ορυκτών ωτουνίτη εντός των πηγματικών αποφύσεων του Γρανιοδιορίτη του χωριού Ξυλοσύρτη στις περιοχές των ιαματικών πηγών των Θέρμων Ικαρίας.

Στην παρουσία των ορυκτών αυτών οφείλεται και η ραδιούχα δράση των πηγών της Ικαρίας. Οι πηγές των Θερμών κατέχουν ιδιαίτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των υπολοίπων ιαματικών πηγών λόγω της αξιόλογης και ευεργετικής δράσεως στον οργανισμό του ραδονίου.

Το ραδόνιο προέρχεται από τη διάσπαση του ραδίου το οποίο βρίσκεται στο νερό μετά από την άμεση επαφή που είχε με ραδιενεργά πετρώματα. Καθώς το νερό αναβλύζει στην επιφάνεια μέρος του ραδίου μετατρέπεται σε αέρια μορφή το ραδόνιο. Όσο η θερμοκρασία του νερού της πηγής αυξάνεται, αυξάνεται συγχρόνως και το αέριο ραδόνιο, ενώ μειώνεται το διαλυμένο ράδιο στο νερό. Το ραδόνιο εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της εισπνοής και των πνευμόνων. Ένα μικρότερο ποσοστό μέσω των πόρων του δέρματος. Μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Επιδρά άμεσα στον νευρικό ιστό και τον ανθρικό χόνδρο, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο πόνος και το οίδημα μίας ή περισσοτέρων αρθρώσεων. Επίσης και οι νευραλγίες ωφελούνται κατά πολύ στα ραδιούχα λουτρά. Η δράση του ραδονίου στους ιστούς του σώματος είναι αντιφλεγμονώδης και αναλγητική. Λόγω αυτής της δράσης έχει ωφέλιμα αποτελέσματα στις χρόνιες εκφυλιστικές αρθροπάθειες και στις ρευματολογικές αρθρίτιδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από χρόνια φλεγμονή και πόνο.

Επισημαίνεται εδώ η συμμετοχή του θείου στην κατασκευή του αρθρικού χόνδρου Σε εκφυλιστικές και χρόνιες αρθροπάθειες η ύπαρξη του θείου είναι ελαττωμένη. Έρευνες με ραδιενεργό θείο (535) έδειξαν ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες στη χρησιμοποίηση του νερού, όπως με υπέρθερμα ραδιούχα λουτρά (Ικαρίας), το θείο ειδύει στον οργανισμό και ενισχύει τις πάσχουσες αρθρώσεις και τον αρθρικό τους χόνδρο.

Επίσης με τα υπέρθερμα λουτρά διαπιστώνεται αύξηση του θείου, του ραδονίου, και ιχνοστοιχείων στο αίμα, στον μυελό των οστών, τον αρθρικό χόνδρο, και στο αρθρικό υγρό.

Ραδιούχα στοιχεία όπως το θόριο και το ακτίνιο, τα οποία βρίσκονται στις ιαματικές πηγές σε μικρή όμως ποσότητα, ασκούν θεραπευτική δράση, κυρίως στο λεμφικό σύστημα, τους αδένες και το αίμα.
Η διάρκεια της ζωής του ραδονίου είναι πολύ μικρή. Αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό: Το 80% αποβάλλεται κατά την πρώτη ώρα μετά το μπάνιο μέσω των πνευμόνων και της εκπνοής.

Το υπόλοιπο 20% αποβάλλεται σε 24 ώρες μέσω του ιδρώτα, των πόρων του δέρματος, καθώς και μέσω της διούρησης. Λόγω της γρήγορης απεκκρίσεως του από τον οργανισμό δεν υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης στο ανθρώπινο σώμα.

Νεφέλη Hotel ανοικτό και τον χειμώνα!


NEFELI HOTEL
Τοποθεσία: Θερμά Αγίου Κύρηκου, Ικαρία
Καλέστε: 2275022282

Tags: ΙΚΑΡΙΑ