Ταξίδεψε στην παραγωγή του ελαιόλαδου

2553 Επισκέψεις στο άρθρο

Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου.

Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου. Βασικός στόχος τους είναι η παραγωγή και η προώθηση στους καταναλωτές παγκοσμίως της ανώτερης ποιοτικά, πιστοποιημένης ποικιλίας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις μας βρίσκονταν στην περιοχή της Σούδας του νομού Χανίων.
Από τα πρώτα της βήματα η Terra Creta  (ή "ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ"  όπως ήταν η αρχική ονομασία της), είχε εξαγωγικό προσανατολισμό και μια σταθερή φιλοσοφία βασισμένη στην ολική ποιότητα και στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της..

Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου του νομού Χανίων, το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει.

Το 2007 η συνεχώς αυξανόμμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα της Terra Creta,  δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομμένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημμένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Η Terra Creta σήμερα
Από το 2009 η εταιρεία λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη καρδιά του πιο διάσημου ελαιώνα της Κρήτης στο Κολυμβάρι, δυτικά της Κρήτης. Οι νέες εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, μεγάλης χωρητικότητας ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης ελαιολάδου και με έναν από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά ελαιοτριβεία.

Η δέσμευσή της Terra Creta είναι να παράγουν προϊόντα ανυπέρβλητης ποιότητας ακολουθώντας πάντα στους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.

Tags: ΧΑΝΙΑ