Έκθεση φωτογραφίας του Ν. Αλιάγα

3605 Επισκέψεις στο άρθρο

Έκθεση φωτογραφίας του πασίγνωστου παρουσιαστή Νίκου Αλιάγα θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος.

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» ξεκινά φέτος τις ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ στο Μεσολόγγι με μια έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα. Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με επίκεντρο το πέρασμα του χρόνου στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκειται για πορτραίτα καθημερινών ανθρώπων που ο Νίκος Αλιάγας απαθανάτισε στα ταξίδια του στον ελλαδικό χώρο.

Όπως αναφέρει το agriniovoice.com η έκθεση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις μεγαλύτερες αίθουσες τέχνης της Γαλλίας και του Βελγίου και τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ευκαιρία των Γιορτών Εξόδου στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου». Σε έναν οικείο χώρο του Νίκου Αλιάγα, όπου και στο παρελθόν είχε παρουσιαστεί το συγγραφικό του ταλέντο με το μυθιστόρημα «Γεννήθηκα Έλληνας».

Στις 17 Μαρτίου τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου», ενώ στον ίδιο χώρο, κατά τα ειωθότα, θα γίνει και η κήρυξη των 15θήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 192η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Ο Νίκος Αλιάγας γεννημένος στο Παρίσι από Έλληνες γονείς, διακρίνεται για τα πάμπολλα ταλέντα του. Δεν είναι μόνο δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής παγκοσμίου φήμης αλλά και ένας παθιασμένος φωτογράφος.

«Η δική μου έκθεση, λέει ο Νίκος Αλιάγας, ονομάζεται “δοκιμασία του χρόνου”, γιατί όλοι είμαστε μέσα στην ίδια βάρκα. Κανείς δεν μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο. Ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο μυστικός χρόνος, πολύ περισσότερο πνευματικός και φιλοσοφικός, και αυτός είναι ο «Καιρός». Αυτός είναι ο προσωπικός χρόνος του καθενός που ήθελα να φωτογραφίσω, και έψαχνα να αποτυπώσω την αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα, τη δύναμή τους».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου και η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και εκτός ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (26310 51260 και 6976 643610)