Φοβάσαι τα αεροπλάνα; Έτσι θα το ξεχάσεις

2238 Επισκέψεις στο άρθρο

Για κάποιους το να επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο και να κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα είναι κάτι πολύ απλό, «Μια ακόμα μέρα στην δουλειά», όπως θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι. Όμως, για μερικούς άλλους είναι κάτι εξαιρετικά επώδυνο, με το άγχος να τους κυριεύει πριν ακόμα ανέβουν στο αεροπλάνο.

 
Αν και εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, τότε υπάρχει ένα εύκολο τρικ, που ίσως να μειώσει το άγχος και να σας κάνει να ηρεμήσετε μέχρι έναν βαθμό. Οι ειδικοί λοιπόν, δεν προτείνουν φυσικά χάπια αλκοόλ, ή ένα αντικείμενο που δρα ως αγχολυτικό. Αυτό που προτείνουν, έχει να κάνει με το... κουρτινάκι. Ναι καλά διαβάσατε. Το κουρτινάκι στα παραθυράκια του αεροπλάνου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση των ειδικών, είναι ότι σε περίπτωση που κάθεστε στο παράθυρο, καλό θα είναι να κατεβάστε το κουρτινάκι ή αν κάθεστε στο διάδρομο, να χαμηλώσετε το βλέμμα σας, σαν να κρατάτε... μούτρα σε κάποιον. Δηλαδή, αυτό που ουσιαστικά προτείνουν, είναι να μην κοιτάτε έξω κατά την διάρκεια της πτήσης.

Ο λόγος που μπορεί να δουλέψει το συγκεκριμένο τρικ είναι πως ο ουρανός και τα σύννεφα, μπορεί να αυξήσουν την νευρικότητά σας, με το μόνο σίγουρο να είναι πως δεν θα σας αφήσουν να χαλαρώσετε σε καμία περίπτωση.

Tags: WEEKEND