Λακωνική κρασοκατάνυξη

Διαβάστηκε από 2243 αναγνώστες

Πάνω από 300 κρασιά της Πελοποννήσου έρχονται για 10η χρονιά να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό, οινόφιλους και επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.

 
PELOPONNESE WINE FESTIVAL
Γνωρίστε τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία! Ανακαλύψτε κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Ρομπόλα, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, Ζακυνθινό, αλλά και από διεθνείς όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.

Ρεκόρ συμμετοχών. 47 μέλη -παραγωγοί από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά, θα σας περιμένουν να τους γνωρίσετε, να δοκιμάσετε τα κρασιά τους αλλά και να συζητήσετε. Να ανακαλύψετε τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου. 

Θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά master classes, παράλληλες εκδηλώσεις  με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και τεστάκια με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι οινόφιλοι που θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και θα πιάσουν το 100% θα μπουν σε κλήρωση για 2 οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Θα δοκιμάσετε τα φρέσκα κρασιά τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές. Θα διαπιστώσετε ότι τα κρασιά από την Πελοπόννησο μπορούν να παλαιώσουν δοκιμάζοντας κρασιά που κουβαλούν από μερικά χρόνια, μέχρι μερικές δεκαετίες στην πλάτη τους.

Παράλληλα στην εκδήλωση, θα δοθεί έμφαση στον συνδυασμό κρασιού με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που συνοδεύουν συχνότερα το κρασί. Τα εκπληκτικά αλλαντικά Δαγρέ και τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη θα συνδυαστούν και θα προταθούν με διαφορετικά  ξηρά κρασιά, ενώ το εξαιρετικό Le Votree Piree θα δημιουργήσει σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικές ποικιλίες και προϊόντα της Πελοποννήσου, με σκοπό να συνδυαστούν αρμονικά με τα σπουδαία  γλυκά κρασιά της περιοχής.

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες τις στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

Ραντεβού, λοιπόν, μεθαύριο στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Χίλτον για κρασοκατάνυξη.

 

που να μεινετε - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 • Τόσο αυθεντικό όσο ο τόπος του

  Τόσο Βυζαντινό και αυθεντικό όσο η ίδια η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς που το περιβάλλει. Το Byzantino Boutique Hotel είναι το ξενοδοχείο όπου η ιστορία, η αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν την θερμή φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραμυθένια διαμονή χειμώνα καλοκαίρι.
   2732061351 Περισσότερα
 • Για απόλυτη χαλάρωση

  Porto Cadena. Λιμάνι Γέρακα, Μονεμβασιά. Απόλυτη χαλάρωση. Κατοικίες με ανεξάρτητες βεράντες. Απίθανη θέα προς τη λμνοθάλασσα. Ιδανικό για κάθε εποχή με τζάκι και air-condition. Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Ποδήλατα για βόλτες στη γύρω περιοχή.
   2732023805 Περισσότερα

τι να κανετε - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 • Στο κάστρο με θέα

  Στο ιστορικό κάστρο της Μονεμβασιάς με θέα το βαθύ μπλε απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου στο Ενετικό café το βράδυ και ακούς jazz, rock, swing και mainstream που ταράζουν τα ήρεμα νερά της πόλης του Ρίτσου. Δεν μπορείς να αντισταθείς στη μαγευτική θέα από την ταράτσα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
   2732061352 Περισσότερα