Στα Καλάβρυτα την 25η Μαρτίου

Διαβάστηκε από 1752 αναγνώστες

Σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών από την Αθήνα και διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικών στροφών, αντικρίζεις μια περιοχή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γραφικές γωνίες και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια. Μια κωμόπολη, δηλαδή, οπού το μάτι δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει εικόνες. Τα Καλάβρυτα με τον Χελμό, τον οδοντωτό, τον γραφικό πεζόδρομο και τις άπειρες επιλογές για δραστηριότητες στη φύση συνιστούν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου αποτελούν μια ακόμη αφορμή για να τα επισκεφθούμε.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους της επανάστασης του 1821, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο αγώνας για την απελεύθερωση. «Ελευθερία ή Θάνατος, παλικάρια μου» φωνάζει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και υψώνει για λάβαρο το χρυσοπόρφυρο παραπέτασμα του «Φοβερού Βήματος».

Εκεί λοιπόν πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821 και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Φέτος, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:
- στη ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ - ΦΡΟΞΥΛΙΑ, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, για τα προεπαναστατικά επεισόδια της 16-03-1821,
- στην ΑΘΗΝΑ, την 20 Μαρτίου 2016, για τον ετήσιο εορτασμό της Εθνικής Επετείου
- στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης,
- στην ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας,
- στην ΚΕΡΤΕΖΗ, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, για το μνημόσυνο του Αγωνιστή Δημητρίου (Αναγνώστη) Στριφτόμπολα.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή