Το πιο νόστιμο φεστιβάλ της Ελλάδας!

Διαβάστηκε από 1494 αναγνώστες

Στις 1, 2 & 3 Απριλίου 2016 ο Πύργος γίνεται το επίκεντρο ενός «μοναδικού γαστρονομικού γεγονότος»! Οι «Γιορτές Πύργου», αναμένεται να καταρρίψουν το ρεκόρ κοσμοσυρροής από όλη την Ελλάδα, μετατρέποντας την πρωτεύουσα της Ηλείας σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιλεγμένες εταιρίες θα παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους.

Το Φεστιβάλ επιμερίζεται σε 4 μεγάλες θεματικές ενότητες:
Α. Κουζίνες της Ελλάδας. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στην Ηλεία: γευστικές προτάσεις από την υπόλοιπη χώρα Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές γεύσεις όπως παριανή μακαρονάδα, κατημέρια ανεβατά Σάμου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου και πολλά άλλα.
Β. Ηλειακή Κουζίνα. Κάθε μέρος στην Ηλεία έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουμε σε γαστριμαργικές εμπειρίες. Χαρακτηριστικά πιάτα της ηλειακής κουζίνας όπως κόκορας κρασάτος με μακαρόνια, μελιτζάνες σαβόρε με κόκκινη σάλτσα και γλυκό μπούκοβο, παταλιάδα με μπακαλιάρο, βραστή γίδα με ρύζι, παραδοσιακή γαλατόπιτα και πολλά άλλα.
Γ. Πόλη της φράουλας. Πόσο απολαυστική μπορεί να είναι μία φράουλα; Με πόσους τρόπους μπορούμε να την γευτούμε; Με πενήντα προτάσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος θα επιχειρήσουμε να την αξιοποιήσουμε για να την γευτούν οι επισκέπτες με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Δ. Εργαστήριο Καραμέλας. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την παραγωγή καραμέλας.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή