2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

Διαβάστηκε από 1488 αναγνώστες

Ο 2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το κορυφαίο γεγονός της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Φέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία «Ολυμπιονίκης» Αρχαίας Ολυμπίας, Κόροιβος Αμαλιάδας, ΑΓΕ Πύργου και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του Σ.Δ.Υ. Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου για δεύτερη φορά τον Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνισθούν στην απόσταση του Μαραθώνιου, πάνω στην Ιερή Διαδρομή που διένυαν οι αθλητές της αρχαιότητας από την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την πόλη τέλεσής τους, την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο όπου γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Βασικό μήνυμα του αγώνα είναι:

«Εκεί που η Δόξα του Μαραθώνιου συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα»

H διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερμού για να κατευθυνθεί μέσω των οδών Αντ. Πετραλιά, Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου στην ΕΟ Πάτρας Πύργου. Συνεχίζει περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Η συμμετοχή ή η παρακολούθηση της διαδρομής του αγώνα αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα και ιστορικά αυτά μέρη της Ηλείας, κάνοντας παράλληλα μια ευχάριστη αλλά και επωφελή ανάπαυλα από την καθημερινότητα.

Μάθετε περισσότερα στο www.olympiamarathon.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή