Εξόρμηση στο Καϊμακτσαλάν στις 3 Απριλίου

Διαβάστηκε από 1531 αναγνώστες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου εξόρμηση στο όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν (κορυφή Μπουρίκα υψ.1688μ.) με αφετηρία τα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ).

Η διαδρομή παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες λόγω μεγάλης διάρκειας και σημαντικής υψομετρικής διαφοράς. Παρόλα αυτά είναι μια διαδρομή με άγρια ομορφιά και πολλές εναλλαγές τοπίων που μας φέρνει σε επαφή με την άγνωστη και παρθένα πλευρά του βουνού και μας αποζημιώνει για την δυσκολία της. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι σε δάσος.

Αφετηρία είναι τα λουτρά Πόζαρ. Θα περάσουμε στην απέναντι όχθη του ποταμού και με μία κυκλική διαδρομή 2 χλμ θα φτάσουμε στην κορυφογραμμή. Από το σημείο αυτό ακολουθούμε το μονοπάτι. Αρχικά είναι ομαλό και ευδιάκριτο αλλά αργότερα γίνεται απότομο και λιγότερο εμφανές αλλά με καλή σήμανση. Κινούμαστε γενικά στην ράχη του βουνού και θα χρειαστεί να κάνουμε ορισμένα ανεβοκατεβάσματα για να αποφύγουμε βραχώδεις εξάρσεις. Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι..

- Μήκος Διαδρομής : 15 χλμ. (με την επιστροφή)
- Υψόμετρο Αφετηρίας : 410 μ.
- Μέγιστο Υψόμετρο : 1688 μ.
- Υψόμετρο Τερματισμού : 410 μ.

- Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης: +1278 μ.
- Υψομετρική Διαφορά Κατάβασης: -1278 μ.

- Διάρκεια Διαδρομής : 7-8 ώρες
Η διάρκεια της διαδρομής είναι ενδεικτική και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την ομοιογένεια της ομάδας και άλλους παράγοντες.

Περισσότερα στο www.seokoz.blogspot.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή