Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου

Διαβάστηκε από 1546 αναγνώστες

Η πιλοτική επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου με τουριστικό και μεταφορικό χαρακτήρα μέσω ΣΔΙΤ, αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας στην Τρίπολη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Πετράκη και τον απερχόμενο πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.

«Το σχέδιό μας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο έχει κύριο στόχο την τουριστική ανάπτυξη, μέσω της "σιδηροδρομικής κρουαζιέρας" και της ανάπτυξης θεματικών διαδρομών, αλλά και της μεταφορικής», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι «με το μοντέλο μας αξιοποιούμε τις υποδομές του ΟΣΕ που έχουν άμεση σχέση με το δημόσιο συμφέρον και δεν τα εκχωρούμε».

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον ΟΣΕ, ενώ σημείωσε ότι με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού «θα μοχλεύσουμε την τοπική μας οικονομία και θα προσελκύσουμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δεδομένου ότι οι φίλοι του σιδηροδρόμου στην Ευρώπη αριθμούν πάνω από 20 εκατομμύρια».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ χαρακτήρισε «εθνική πρόκληση» το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει την ενεργή υποστήριξη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, της υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, και επισήμανε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην κοινωνική μας οικονομία».

Επιπλέον ο κ. Πετράκης τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει νέα ώθηση στο σιδηρόδρομο.

Ο κ. Θεοφανόπουλος ακολούθως δήλωσε ότι απώτερος στόχος είναι η οικονομική βιωσιμότητα της λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι αυτό το μοντέλο είναι πρωτοποριακό, καθώς θα ανοίξει νέους δρόμους σε όλη τη χώρα.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή