Φραουλόπιτα για Γκίνες στον Πύργο!

Διαβάστηκε από 1444 αναγνώστες

Με στόχο να καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου δημιούργησε στο κέντρο του Πύργου μία τεράστια φραουλόπιτα μήκους 120 μέτρων.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου γέμισε από μάγειρες που ετοίμαζαν τη φραουλόπιτα. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά αποκλειστικά από την Ηλεία όπως σταφίδα, λάδι, φράουλες, αλεύρι (220kg) και αυγά (1500τεμ).

Όπως ανέφερε ο Θωμάς Λαζανάς "Βρισκόμαστε σήμερα στον Πύργο να υποστηρίξουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, θέλουμε να δείξουμε ότι η Ηλεία έχει μεγάλη κουλτούρα αλλά και προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Θέλουμε να δείξουμε τις γεύσεις τις ιστορικές αλλά και τις τωρινές. Κάναμε τη μεγαλύτερη φραουλόπιτα 120 μέτρα, με σκοπό να αναδείξουμε και τη σταφίδα και τη φράουλα και το ελαιόλαδο και το αλεύρι, τα τοπικά προϊόντα.

Ο Ήλειος Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε "Φτιάξαμε μια φραουλόπιτα-φραουλοσταφυλόπιτα 120 μέτρων, με την οποία θα διεκδικήσουμε και το ρεκόρ του βιβλίου Guinness. Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα μας, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα, τη φράουλα. Έχει δουλέψει μια ομάδα ανθρώπων εδώ και πάρα πολύ καιρό για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δουλέψαμε τουλάχιστον 20 μέρες. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, τον Πέτρο Αναστόπουλο, το φούρνο που μας έφτιαξε και μας έψησε τη φραουλόπιτα, το Δημόσιο ΙΕΚ που συμμετείχε για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό εδώ το επιθυμητό αποτέλεσμα, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, που μας βοήθησε και αυτή και συνετέλεσε στην οργάνωση αυτού του γεγονότος. Έχουμε ανατρέξει στην ιστορία μας, όπως έχουμε ξαναπεί και έχουμε ξεθάψει συνταγές παραδοσιακές, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ρίζες μας και τις συνταγές μας τις παραδοσιακές.

Η πίτα μοιράστηκε στον κόσμο που ήταν στα μαγαζιά και στην πλατεία.

πηγή: odigos.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή