«Πράσινος» ξενώνας στα Τρίκαλα

Διαβάστηκε από 1350 αναγνώστες

Τα Τρίκαλα και ο δήμος Τρικκαίων αποτελούν τρανό παράδειγμα τεχνολογικής εξέλιξης, με δεκάδες καινοτόμες κινήσεις να καθιστούν την πόλη ως μία από τις πιο προοδευτικές τοπικές κοινωνίες.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν, τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα ο παραδοσιακός ξενώνας «του Λευτέρη και της Λουκίας», πρωτοπορούν, εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκού συστήματος net metering ισχύος 9,86kw.

Με φωτοβολταϊκά πάνελ και πιστοποίηση Green Energy Certificate από την aleo, πραγματοποιήθηκε ο ενεργειακός συμψηφισμός ισχύος 9,86kw στον παραδοσιακό ξενώνα στο χωριό Νεράιδα Τρικάλων.Την εγκατάσταση ανέλαβε η εταιρία «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Χονδρός Βασίλειος».

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ο παρακάτω:
- Φ/Β πλαίσια aleo solar: 34τεμ. aleo S19.290 (μονοκρυσταλλικά υψηλής απόδοσης)
- Inverter Solaredge: 1τεμ. SE 10K-ER-01

Στην κυρία Ευαγγελία Καρακώστα, ιδιοκτήτρια του ξενώνα, απονεμήθηκε Green Energy Certificate 5 κυψελών της aleo solar. Η ίδια σχολίασε σχετικά:

«Τοποθετώντας Φ/Β σύστημα με συμψηφισμό παραγόμενης-καταναλισκόμενης ενέργειας (Net-metering) μέσω προγράμματος συνχρηματοδότησης ΕΣΠΑ, έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής μας διατηρώντας την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Έχοντας δεδομένο ότι η επιχείρησή μας βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες, επιλέξαμε πλαίσια της aleo διασφαλίζοντας έτσι υψηλή παραγωγή με αντοχή στο χρόνο και στα καιρικά φαινόμενα.
Με το Green Energy Certificate της aleo έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε στους πελάτες μας τη χρήση πράσινης ενέργειας από την επιχείρησή μας εξοικονομώντας ενέργεια με σεβασμό στο περιβάλλον».

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή