«Μονοπάτι Πολιτισμού» στην Ξάνθη

Διαβάστηκε από 1333 αναγνώστες

Ένα "Μονοπάτι Πολιτισμού" ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μήκους 75 χιλιομέτρων θα δημιουργηθεί στην Ξάνθη με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη.

Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» παρουσίασαν την Πέμπτη στο δημαρχείο Ξάνθης ο δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Κατερίνα Στεμπίλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πεζοπορίας, Ντερκ Ζίμερμαν και Λιάνε Τζόρνταν.

Στόχος η δημιουργία ενός ευρωπαϊκών προδιαγραφών μονοπατιού, μήκους 75 χιλιομέτρων., στην περιοχή που θα συμβάλλει στην τόνωση της προσέλκυσης τουριστών, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, αλλά παράλληλα θα αναδείξει τη φυσική ομορφιά της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» υλοποιείται στην περιοχή της Ξάνθης με τη χορηγία του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος. Ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή που εξυπηρετεί τους στόχους του δήμου τόσο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής φυσικού κάλλους που διαθέτει, όσο και για την ανάδειξη ανεξερεύνητων περιοχών, με τη δημιουργία του μονοπατιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή