«Κρυμμένοι θησαυροί»

Διαβάστηκε από 1963 αναγνώστες

Σε μια προσπάθεια ανεύρεσης τρόπων για την προώθηση των εξεχόντων προορισμών και του αειφόρου τουρισμού στην Ελλάδα, η χώρα μας απευθύνθηκε στο πρόγραμμα “European Destinations of Excellence” (EDEN)" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε μια προσπάθεια ανεύρεσης τρόπων για την προώθηση των εξεχόντων προορισμών και του αειφόρου τουρισμού στην Ελλάδα, η χώρα μας απευθύνθηκε στο πρόγραμμα “European Destinations of Excellence” (EDEN) – “Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προβάλλοντας ως τέτοιους προορισμούς τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Λέσβο, τις Σέρρες, τους Δελφούς και τον Μαραθώνα.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Τουρισμού, η Αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου συζήτησαν δράσεις για την προώθηση των ελληνικών προορισμών EDEN τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κα Πατουλίδου έχει επιλεγεί ως εθνική Πρέσβης στο πρόγραμμα EDEN για την προώθηση των βραβευμένων ελληνικών προορισμών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο ρόλος του Πρέσβη στο πρόγραμμα EDEN είναι να μεταφέρει το μήνυμα «Η Ευρώπη είναι γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς που αξίζει να ανακαλυφθούν», αλλά και να προωθήσει την ιδέα του «υγιούς και φιλικού προς το περιβάλλον και τον αειφόρο τουρισμό τρόπου ζωής».

Το πρόγραμμα EDEN ξεκίνησε το 2007 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση των αναδυόμενων προορισμών και του βιώσιμου τουρισμού. Περιλαμβάνει, μάλιστα, και έναν ετήσιο διαγωνισμό, για την ανάδειξη του «προορισμού αριστείας» από κάθε συμμετέχουσα χώρα - με βάση την δέσμευση για την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Πηγή: www.gtp.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή