187η επέτειος απελευθέρωσης

Διαβάστηκε από 1519 αναγνώστες

H Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829) υπήρξε σημαντικό γεγονός στην εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα καθώς συνέβαλλε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Στερεάς Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ναυπακτίας μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο.

- Τετάρτη 13 Απριλίου - Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20:00 «Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην Απελευθέρωση της Ναυπάκτου» στο κτίριο Ναυπακτία, από τον Γεν. Γραμματέα της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνο. Συνοδεύει με το λαούτο του ο Γιάννης Σίνης.
- Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 20:00 «Ναυπακτίτες οπλαρχηγοί στον αγώνα του 1821». Θα μιλήσουν ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ Χαρ. Χαραλαμπόπουλος και η συγγραφέας Βάσω Τουμπάνου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο Α. Σταθόπουλος (κλαρίνο) και ο Γ. Παναγιωτόπουλος (λαούτο) θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.
- Κυριακή 17 Απριλίου, Πομπή μαθητών, σχολών χορού και συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές από την Πλατεία Φαρμάκη ως τον ναό του Αγ. Δημητρίου με τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής,
- ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.
- ώρα 10:30 Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από Γυμνάσια και Λύκεια ολόκληρης της Αιτ/νίας, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου
- 2ος Ημιμαραθώνιος «LepantoRun 2016».

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή