Ορεινή εξόρμηση στις Πρέσπες

Διαβάστηκε από 1729 αναγνώστες

Η άνοιξη έχει μπει πλέον για τα καλά, προσφέροντας τις καλύτερες αφορμές για ορεινές εξορμήσεις και ανακαλύψεις. Ο Σ.Ε.Ο. Κοζάνης, λοιπόν, εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία και διοργανώνει την Κυριακή 24.04.2016 εξόρμηση στις Πρέσπες.

Η διαδρομή είναι κυκλική γύρω από το όρος Βροντερό (Πύλη - Βροντερό - Σπηλιά του Κόκκαλη - Αγκαθωτό - Πύλη). Έχει αρκετό μήκος αλλά πολύ μικρή υψομετρική διαφορά και για τον λόγο αυτό δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Από την Πύλη μέχρι το Βροντερό είναι το μόνο ανηφορικό τμήμα. Στο Βροντερό υπάρχει Μουσείο που μπορείτε να επισκεφτείτε. Στην συνέχεια αρχίζει το κατηφορικό τμήμα όπου συναντάμε την Σπηλιά του Κόκκαλη που λειτούργησε ως νοσοκομείο των ανταρτών. Η κατηφόρα τελειώνει στο Αγκαθωτό όπου θα συναντήσετε την Μικρή Πρέσπα. Στην συνέχεια θα κινηθείτε παραλίμνια σε μονοπάτι και δρόμο μέχρι την Πύλη όπου ολοκληρώνεται η εξόρμηση.

Για τους μικρούς μας φίλους και για όσους θέλουν κάτι πολύ εύκολο θα υπάρξει και μικρή διαδρομή στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

- Μήκος Διαδρομής : 21 χλμ.
- Υψόμετρο Αφετηρίας : 865 μ.
- Μέγιστο Υψόμετρο : 1142 μ.
- Υψόμετρο Τερματισμού : 865 μ.
- Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης: +277 μ.
- Υψομετρική Διαφορά Κατάβασης: -277 μ.
- Διάρκεια Διαδρομής : 5-6 ώρες

Η διάρκεια της διαδρομής είναι ενδεικτική και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την ομοιογένεια της ομάδας και άλλους παράγοντες.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή