Ημιμαραθώνιος στα Κολοκοτρωνοχώρια

Διαβάστηκε από 1508 αναγνώστες

Στα πλαίσια εορτασμού της 195ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 ημιμαραθώνιος αγώνας ανωμάλου δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.

Ο ημιμαραθώνιος αυτός, ο οποίος διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.

Η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 3 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνιστών του χωριού κατά το 1821. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Σάββατο 14-5-2016) και ώρα 18:30 οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας στο μουσείο δασικής ιστορίας του χωριού, όπου θα παρουσιαστούν οι ιστορικές πτυχές των σημαντικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Χρυσοβίτσι τον Απρίλιο του 1821 (μετά το τέλος της ημερίδας θα παρατεθεί στο χώρο του μουσείου μπουφές).

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή