Ο Οδοντωτός ξαναπιάνει γραμμή!

Διαβάστηκε από 1502 αναγνώστες

Το θρυλικό τρενάκι των Καλαβρύτων, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες, θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του το Σάββατο 7 Μαΐου.

Το φημισμένο ατμοκίνητο τρένο γνωστό ως "Οδοντωτός" θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά τους στις 7μμ στις 7 Μαΐου, δίνοντας το σήμα για τον εορτασμό των 120 χρόνων της ιστορίας του, με το σύνθημα «ταξιδεύει, ενώνει, εμπνέει». Το γεγονός θα παρακολουθήσει και ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Spirtzis, η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, καθώς και εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καλαβρύτων, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Φορέας Διαχείρισης των Γεωπάρκων Χελμού - Βουραϊκού, με τίτλο «On Track: Μάιος 2016 – Γιορτές Οδοντωτού» για τα 120 χρόνια του τρένου των Καλαβρύτων θα κρατήσουν μέχρι και τις 6 Ιουνίου.

Ο Οδοντωτός κάνει την ιστορική διαδρομή Διακοφτό-Καλάβρυτα μήκους 22 χιλιομέτρων στη βόρεια Πελοπόννησο, ξεκινώντας από το Διακοφτό, περνώντας μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού και την Ιερά Μονή στο Μέγα Σπήλαιο και φτάνει μέχρι το χωριό των Καλαβρύτων, πραγματοποιώντας στάση και στη Ζαχλωρού.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή