Ποια είναι η καλύτερη ελληνική παραλία;

Διαβάστηκε από 2151 αναγνώστες

Ύμνοι από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra για μια παραλία του Πηλίου με γαλαζοπράσινα νερά. Τι αναφέρει ο βρετανικός «Guardian» σε ανάλογο δημοσίευμα.

Με ενθουσιώδη σχόλια σκιαγραφεί τις 15 ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας η κορυφαία ιταλική εφημερίδα, Corriere della Serra, δίνοντας, παράλληλα, τα εύσημα, στην παραλία της Φακίστρας στην περιοχή του Πηλίου. «Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος. Απότομοι γκρεμοί και βράχοι πάνω από το κεφάλι των λουομένων. Μαύρα και κόκκινα βότσαλα, πυκνή βλάστηση και πεύκα συμπληρώνουν το σκηνικό.

Είναι πολλές και αξιολάτρευτες οι ελληνικές παραλίες. Κάθε μια έχει την δική της ιδιαιτερότητα» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, στη διαδικτυακή της έκδοση και καλεί τους αναγνώστες της, να τις επισκεφτούν. Το αφιέρωμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με το αντίστοιχο μεγάλης βρετανικής εφημερίδας, το οποίο υμνεί τις ομορφιές της συγκεκριμένης παραλίας. Δύο ελληνικές παραλίες η Φακίστρα του Πηλίου και ο Αγιος Γεώργιος της Νάξου συγκαταλέγονται στις 50 καλύτερες του κόσμου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» που συνοδεύεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό

Κορυφαία παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με την «Guardian» είναι η Source d Argent στις Σεϊχέλες, που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Στην 7η θέση της λίστας που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, βρίσκεται η Φακίστρα. Σε έναν μικρό κολπίσκο περιτριγυρισμένο από επιβλητικά και απότομα βράχια, βρίσκεται η Φακίστρα, μια παραλία άγριας και πρωτόγονης ομορφιάς. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, σε μικρή απόσταση από την Τσαγκαράδα, και βρέχεται από το Αιγαίο. Χαρακτηρίζεται από καθαρά τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμο με βοτσαλάκι και απόκρημνο βραχώδες τοπίο τριγύρω, που συνθέτουν ένα ελκυστικό σκηνικό για τους λάτρεις της φύσης, του Πηλίου και του γαλάζιου.

«Περισσότερο ορμίσκος παρά παραλία, περικυκλωμένη από βράχους και πυκνό δάσος, λευκή αμμουδιά και βότσαλα, καθώς και κρυστάλλινα νερά, η Φακίστρα του Πηλίου βρίσκεται πολύ κοντά στην Τσαγκαράδα. Έχει λίγο κατάβαση για να την προσεγγίσει κανείς, ενώ πέρα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να την απολαύσει κανείς μόνος του», γράφει η Guardian.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή